RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Loretos Uzdraitės Kalėdinių atvirukų parodos pristatymas

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2023 m. gruodžio 7 d. - 17:15
Kaina - €
Renginys vyko prieš 151 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
„Prieš dvyliką metų Vilniaus senamiesčio gatvelėje sutikau bendravardę bičiulę. Ji pasiguodė nerandanti tinkamo kalėdinio atviruko ir paprašė jį sukurti. Nuo tada ir pradėjau kasmet kurti kalėdinius atvirukus sau, draugams, o dabar ir visiems rašantiems ir siunčiantiems sveikinimus įvairiomis progomis.

Kuriant man labai svarbu remtis vertybėmis, tradicijomis, giliomis mintimis, kad atvirukas neštų tam tikrą žinutę. Natūraliai pasirinkau simbolių kalbą. Simboliais galima kalbėti įtaigiau nei tekstu ir juos supranta visas pasaulis. Juos kūriniuose „apvelku“ savo kūrybiniu matymu, išgyventomis patirtimis.

Mane žavi Šv. Kalėdų istorija, sakralinis gilumas. Tad ir kalėdiniuose atvirukuose stengiuosi pabrėžti šventės esmę, gylį per krikščioniškus simbolius. Dar labiau įkvėpė pažvelgti į šios šventės ištakas kelionė į Izraelį, kur gimė Jėzus. Aplankius biblines vietas radosi naujų siužetų atvirukams.

Šv. Kalėdas švenčia beveik visas pasaulis, tad į atvirukus perkeliu ir Europos miestų kalėdinę nuotaiką. Kūrybinės idėjos kyla keliaujant, grožintis įvairių šalių miestų architektūra ir gamta.

Idėjos atvirukų piešiniams gimsta ir prisimenant, kaip šventėme jas su seneliais kaime, šeimos tradicijų ir kitų malonių jausmų, patirčių, pajutimų.

Rodos, istorija ta pati, siužetas tas pats, ką naujo galima sugalvoti? Tai ir yra kūryba – tą pačią istoriją perteikti vis kitokia kompozicija, kitokiu grafiniu atlikimu, spalvų žaismu, mintimi.“ – dalinasi darbų autorė Loreta Uzdraitė.

Gruodžio 7 d. 17.15 val. Anykščių L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos salėje vyks susitikimas su autore, grafikos dizainere, knygos dailininke Loreta Uzdraite. Kviečiame dalyvauti!

Atvirukų, grafikos atspaudų galima įsigyti www.loretauzdraite.art, o jų kūrybinius virsmus sekti facebook ir instagram.
Loretos Uzdraitės Kalėdinių atvirukų parodos pristatymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai