RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Poezijos vakare - J. Ivanauskaitės, O. Baliukonės, R. Skučiatės eilės

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2023 m. lapkričio 8 d. - 17:15
Kaina - €
Renginys vyko prieš 183 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Poezijos vakare – Jurgos Ivanauskaitės, Onės Baliukonės, Ramutės Skučaitės eilės

Lapkričio 8 d. 17.15 val. Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešojoje bibliotekoje skambės tik pačios geriausios eilės. Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureačių Jurgos Ivanauskaitės, Onės Baliukonės, Ramutės Skučaitės kūrybą skaitys aktorė Miglė Polikevičiūtė.

M. Polikevičiūtė – kino, teatro ir televizijos aktorė, baigusi režisieriaus Rimo Tumino aktorių kursą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Dirba Lietuvos nacionaliniame, Valstybiniame Vilniaus mažajame, Kauno dramos teatruose, „Meno forte”. 2008 m. „Auksinio scenos kryžiaus” laureatė (debiuto/jaunojo menininko kategorija).

Apdovanota „Sidabrine gerve” už geriausią antraplanį vaidmenį Algimanto Puipos vaidybiniame filme „Miegančių drugelių tvirtovė” (pagal to paties pavadinimo J. Ivanauskaitės romaną).

M. Polikevičiūtė pati veda aktorystės užsiėmimus, yra sertifikuota unikalios aktorinės būsenų keitimo metodikos instruktorė.

J. Ivanauskaitė – viena spalvingiausių mūsų kultūros asmenybių: rašytoja, prozininkė, eseistė, dramaturgė, dailininkė. Tačiau ne visiems žinoma, kad ji rašė ir eilėraščius. Į mūsų literatūrą kūrėja įnešė sodraus Rytų kvapo, autentiško gyvenimo liudijimą.

O. Baliukonė (Ona Baliukonytė) – poetė, eseistė, redaktorė, menininkė. Viena ryškiausių savo laikmečio
poečių, jos kūryba apdovanota ne viena premija. O. Baliukonės įsitikinimu, literatūros misija – „padėti žmogui susitikti pačiam su savimi”.

Ramutė Skučaitė – poetė, prozininkė, vertėja. Didžioji dalis kūrybos skirta vaikams, tačiau rašė ir suaugusiesiems. Nacionalinė premija skirta už „vaikų ir suaugusiųjų pasaulio vienybę ir žodžio skaidrumą”.

Poezijos vakaras – Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės įgyvendinamo projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje” dalis. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.
Poezijos vakare - J. Ivanauskaitės, O. Baliukonės, R. Skučiatės eilės
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai