RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Europs paveldo diena Svėdasuose

Svėdasai
Svėdasai ▶
Anykščių rajonas, Lietuva
2023 m. rugsėjo 9 d. -
Kaina - €
Renginys vyko prieš 233 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Svėdasuose ir šiemet, jau ketvirtą kartą vyks Europos paveldo dienų renginys, kuris įsilieja į daugelio šalių organizuojamas veiklas, pažintinius ir mokomuosius susitikimus, o tuo tikrai ne kiekvienas Lietuvos miestelis gali pasidžiaugti. Europos paveldo dienos yra skirtos vertybėms, kurios yra arčiausiai gyvenamosios vietos, kad galėtume jas išsamiau pažinti, tinkamai saugoti, puoselėti ir vertinti, o galbūt ir atrasti.

Lietuva dažnai vadinama kryžių šalimi, o nuo 2001 metų lietuviškoji kryždirbystė yra UNESCO nematerialaus kultūros paveldo vertybe. Tad pasaulyje esame ir tuo ypatingi, ir atpažįstami.

Iš tiesų nekasdieniška, kad muziejuose dirbančių tyrinėtojų, atsidavusių, giliai savo sritį išmanančių ir žinias skleidžiančių žmonių galime klausytis ir klausti, būdami vos per kelis žingsnius nuo savo namų. Apie lietuviškąją kryždirbystę ir dievdirbystę , kurių pradžia siekia net XV - ą amžių, rugsėjo 9 d. 16 val. Svėdasų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje susitikime su svėdasiškiais ir svečiais pasakos ir net dvi parodas iš Lietuvos Nacionalinio muziejaus fondų pristatys etnologė, valstybinės Jono Basanavičiaus premijos laureate, šio muziejaus vyresnioji muziejininkė dr. Elvyda Lazauskaitė.

Maloniai kviečiame dalyvauti ir patirti pažinimo džiaugsmą bei susitikimo bendrystę.

VšĮ Atvertos langinės
Europs paveldo diena Svėdasuose
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai