RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Edukacinė veikla „Sintetinė biologija: ar valgytum mėsą, užaugintą laboratorijoje?“

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2023 m. rugpjūčio 24 d. - 13:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 256 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Rugpjūčio 24 d. 13 val. Į Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoje bibliotekoje įvyks edukacinė paskaita "Sintetinė biologija: ar valgytum mėsą užaugintą laboratorijoje?", kurią praves Vilnius-Lithuania iGM komanda.

Sintetinė biologija yra mokslo sritis, siejanti biologiją ir inžineriją. Ji pritaikoma šiuolaikiniame moksle, kuriant modifikuotus organizmus. Tai kelia daug etinių klausimų visuomenėje. Todėl šioje edukacinėje veikloje Vilnius-Lithuania iGEM komanda plačiau papasakos apie tai, kas yra sintetinė biologija, kaip ji prisideda prie mokslo evoliucijos bei aptars bioetikos problemas.

Lietuvą tarptautiniame iGEM konkurse atstovaujanti Vilnius-Lithuania komanda startavo 2015 metais ir kasmet rungiasi dėl pačių aukščiausių apdovanojimų. Iki šiol svarbiausi ir įspūdingiausi pasirodymai buvo pasiekti 2017 ir 2020 metais.

iGEM komandos yra daugiadisciplininės, todėl jas sudaro ne tik gyvybės mokslų studentai, tačiau ir atstovai iš kitų sričių: marketingo, dizaino, IT, žmogiškųjų praktikų bei ryšių su visuomene.

Kviečiame anykštėnus ir miesto svečius dalyvauti ir užduoti klausimus!
Edukacinė veikla „Sintetinė biologija: ar valgytum mėsą, užaugintą laboratorijoje?“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai