RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Antano Baranausko literatūrinės premijos įteikimo šventė / Premija teikiama Reginai Katinaitei-Lumpickienei

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2021 m. gruodžio 9 d. - 18:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 870 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Kviečiame į Antano Baranausko literatūrinės premijos įteikimo šventę Anykščių rajono savivaldybės Antano Baranausko literatūrinės premijos skyrimo komisija 2021 metų Anykščių rajono savivaldybės Antano Baranausko literatūrinę premiją skiria uteniškei, tarmiškai rašančiai rašytojai ir vertėjai Reginai Katinaitei-Lumpickienei.

Premija rašytojai R. Katinaitei-Lumpickienei skiriama už knygas „Tapuolia pūkas aky“ ir „Varna su baltu plūksnu“.

Poetė kuria ne tik bendrine kalba, bet ir aukštaičių uteniškių tarme. Naujausi eilėraščių rinkiniai – 2018-aisiais skaitytojus pasiekęs „Tapuolia pūkas aky“ ir šiais metais pasirodęs „Varna su baltu plūksnu“ (abi knygas išleido leidykla „Kauko laiptai“) prabyla jos gimtąja tarme. Pastaroji R. Katinaitės-Lumpickienės kūryboje nėra tuščia užgaida, ji liudija kur kas gilesnį matmenį: per tarmę atsiskleidžia žmogaus patiriama tikrovė. Šį teiginį ryškiai iliustruoja grakštūs gamtos motyvai, meilė namams, tėviškei, o visa tai apibendrinama iki Aukštaitijos“.

A. Baranausko premija skiriama kasmet už trejų pastarųjų metų profesionalių kūrėjų grožinės literatūros kūrinius (knygas), skiepijančius meilę Lietuvos gamtai ir Antano Baranausko gimtinės aplinkai, atskleidžiančius žmogaus ir gamtos dvasinį ryšį, arba už trejų pastarųjų metų profesionalios literatūrologijos kūrinius, skirtus Antano Baranausko kūrybai.
Antano Baranausko literatūrinės premijos įteikimo šventė / Premija teikiama Reginai Katinaitei-Lumpickienei
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai