RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Pasaulio Anykštėnų žolinės Traupio botanikos sode

Traupis
Traupis ▶
Anykščių rajonas, Lietuva
2020 m. rugpjūčio 13 d. - 17:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 1349 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Vasarai besibaigiant kviečiame visus PAB narius ir bendrijos draugus kartu paminėti artėjančią žolinių šventę ir apsilankyti Traupio Botanikos sode, kur su sodo paslaptimis mus supažindins Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius. Vykti planuojame savo transportu, tad susitinkame prie Anykščių Koplyčios, lauksime visų nuo 17.00 iki 17.20 ir vyksime kartu, kolona.

Tikėkimės, kad oras nesubjurs, tačiau pasirūpinkite šiltesne apranga ir patogia avalyne.

Apie Traupio botanikos sodą:

Vienintelis Lietuvoje mokyklinis botanikos sodas pradėtas veisti 1989 metais. Botanikos daržo įkūrėjas, puoselėtojas ir ekskursijų vadovas ilgametis Traupio mokyklos direktorius, biologijos mokytojas-ekspertas Sigutis Obelevičius, už gamtosauginę veiklą 2001 metais apdovanotas Lietuvos Prezidento dr. Valdo Adamkaus premija. Visos augalų kolekcijos (iš viso Traupio botanikos darže auga jau daugiau kaip 5000 augalų rūšių, formų bei veislių) yra surinktos vieno žmogaus.

Iš pradžių augalų kolekcijos buvo sodinamos tik 5 arų plote. Per 15 metų botanikos daržo plotas išsiplėtė 5 kartus. Šalia mokyklos yra daugiamečių gėlių kolekcijos, alpinariumai, dekoratyvinis baseinas su vandens augalais ir kt., tad dabar visa mokyklos teritorija paversta botanikos sodu.
Pasaulio Anykštėnų žolinės Traupio botanikos sode
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai