RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Parodos „Olga Havlova (1933–1996)“ pristatymas ir filmo peržiūra

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2019 m. rugsėjo 18 d. - 17:15
Kaina - €
Renginys vyko prieš 1654 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ir Čekijos Respublikos ambasada Lietuvoje visus besidominčius Čekijos istorija, politika ir kultūra maloniai kviečia rugsėjo 18 d., trečiadienį, 17.15 val. į parodos „Olga Havlova (1933–1996)“ atidarymą ir dokumentinio filmo „OLGA“ (rež. Miroslav Janek) peržiūrą.

Parodos pristatymo renginyje dalyvaus nepaprastasis ir įgaliotasis Čekijos Respublikos Ambasadorius Lietuvoje JE Vit KORSELT.

Fotografijų paroda „Olga Havlova (1933-1996)“, skirta Čekijos Respublikos pirmosios ponios Olgos Havlovos 85-mečiui ir Jos įkurto Geros valios fondo veiklai paminėti.

Olga Havlova buvo pirmoji Čekoslovakijos, o vėliau Čekijos Respublikos prezidento Vaclavo Havelo žmona, čekų visuomenės atmintyje išlikusi ne vien kaip savo vyro bendražygė, jo tekstų kritikė, bet ir kaip asmenybė, aktyviai dalyvavusi Čekijos visuomeninėje veikloje.

Po 1989 m. Aksominės revoliucijos tapusi pirmąja šalies dama savo veiklą nukreipė į pagalbą žmonėms su sveikatos negalia, turintiems socialinės globos poreikių. 1990 metais įkūrė Geros valios komitetą (Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové (VDV)) – pirmąjį labdaros fondą tuometinėje Čekoslovakijoje.

Parodos iniciatorė Lietuvojedr. Janina Balsienė, Lietuvos universitetų moterų asociacija. Parodą globoja Čekijos Respublikos ambasada Lietuvoje.

Filmo „OLGA“ kūrėjai nesiekė atskleisti naujų tiesų ar pateikti pikantiškų faktų apie Olgą Havlovą. Rekonstruojant anuometinį laiką, pasakojamas išskirtinės asmenybės išskirtinis gyvenimas, kurį nugyveno priimdama visus jo sunkumus ir džiaugsmus, buvo atrama ne tik Vaclavui Havelui, bet ir aplinkiniams, kėlė pagarbą ir pasitikėjimą, neslėpė savo ydų, mokėjo su jomis susitaikyti ir priimti kitų. Filmas gavo ČekijosLiūtus“ už geriausią 2014 m. dokumentinį filmą.

Renginys vyks Anykščių L. ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje (Vyskupo skv. 1, Anykščiai). Renginys nemokamas.

Paroda eksponuojama iki rugsėjo 19 d.
Parodos „Olga Havlova (1933–1996)“ pristatymas ir filmo peržiūra
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai