RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Antano Drilingos knygos „Švelnumas“ pristatymas

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2019 m. rugpjūčio 7 d. - 17:15
Kaina - €
Renginys vyko prieš 1697 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Rugpjūčio 7 d., trečiadienį, 17.15 val. Anykščių L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos renginių salėje žinomas Anykščių krašto poetas ir prozininkas ANTANAS DRILINGA pristatys savo naujausią knygą „Švelnumas“. Renginio metu autorių kalbins JUDITA SKAČKAUSKIENĖ ir LINAS BITVINSKAS.

Daugiau nei dvidešimt poezijos ir beveik tiek pat prozos knygų išleidęs Antanas Drilinga naujajame lyrikos rinkinyje „Švelnumas“ skaitytojui pateikia savo gražiausių eilėraščių, sukurtų per pastaruosius trisdešimt metų (1988-2018), puokštę. Likdamas ištikimas tradicinei meilės ir gamtos tematikai, poetas siekia apmąstyti tauriausius žmogaus jausmus, suvirpinti skaitančiojo širdį, apdainuoti žmogiškųjų santykių švelnumą.

Antanas Drilinga (gim. 1935 m.) – poetas, prozininkas, vertėjas, libretistas, išleidęs apie 50 poezijos ir prozos knygų (tarp jų – 8 romanai), sukūręs libretus A. Rekašiaus ir A. Bražinsko operoms, kurios pastatytos Lietuvos teatruose, išvertęs muzikinių scenos veikalų libretus („Karmen", „Šikšnosparnis" ir kt.), jo tekstais sukurta dainų. Studijavo Vilniaus pedagoginiame institute (Edukalogijos universitetas), Vilniaus universitete, dirbo žurnalistinį darbą, įkūrė žurnalus „Moksleivis" bei „Nemunas" ir jiems vadovavo, buvo savaitraščio „Literatūra ir menas" vyriausiasis redaktorius, leidyklų „Margi raštai", „Džiugas", „Ardor" vadovas, Lietuvos Rašytojų sąjungos narys nuo 1962 m. Jo poezija ir proza versta į rusų, lenkų, latvių, vokiečių ir kt. kalbas.

A. Drilinga apdovanotas Pasaulinės taikos tarybos medaliu, 1972 m.Poezijos pavasario laureatas, 2015 m. jam suteiktas Anykščių Garbės piliečio vardas.

Maloniai kviečiame dalyvauti!
Antano Drilingos knygos „Švelnumas“ pristatymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai