RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Knygos „Lietuvos gaspadinė, arba Pamokinimai, kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“ pristatymas

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2019 m. gegužės 3 d. - 18:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 1783 d.
   
Nuotraukų: 11
Renginio vedėja Indrė Ruškaitė su istorikais Anželika ir Rimvydu LaužikaisIstorikai Anželika ir Rimvydas LaužikaiAnželika ir Rimvydas Laužikai
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Mieli anykštėnai, be galo džiaugiamės galėdami jus pakviesti į Liudvikos Didžiulienės-Žmonos knygos „Lietuvos gaspadinė, arba Pamokinimai, kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“, papildytos Rimvydo Laužiko ir Anželikos Laužikienės komentarais, pristatymą GEGUŽĖS 3 d., 18 val. Anykščių L. ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje.

Lietuvybės puoselėtojos Liudvikos Didžiulienės-Žmonos (1856–1925) knygelė „Lietuvos gaspadinė, arba Pamokinimai, kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“ yra unikalus istorinis šaltinis.

Tai – pirmoji žinoma gastronominė knyga lietuvių kalba. Ji parašyta dar XIX a. pabaigoje – išskirtiniu laikotarpiu, kai formavosi šiuolaikinė lietuvių tauta, buvo ruošiamasi atkurti Lietuvos valstybingumą.

Ši knygelė, pirmąkart išleista prieš 125-erius metus, dabar atgimsta naujai. Originalūs L. Didžiulienės-Žmonos receptai, papildyti vertingais istorikų Anželikos ir Rimvydo Laužikų komentarais, tikrai sužadins smalsumą.

Maloniai kviečiame dalyvauti ir sužinoti apie Lietuvos gastronomijos ištakas!
Knygos „Lietuvos gaspadinė, arba Pamokinimai, kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“ pristatymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai