RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Knygos „Špylkos ir šlepetės“ pristatymas

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2019 m. vasario 26 d. - 17:30
Kaina - €
Renginys vyko prieš 1885 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Vasario 26 d., antradienį, 17.30 val. Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka kviečia į nuotaikingą knygos „Špylkos ir šlepetės“ pristatymą. Renginyje dalyvaus knygos autorė Nijolė Koskienė.

Špylkos ir šlepetės“ - tai ne šiaip linksmos istorijos iš vidutinio amžiaus moterų gyvenimo, bet savotiškas moterų išlikimo vadovas. O taip pat labai puiki dovana sau ir geriausiai draugei.

Apie autorę.
Nijolė Koskienė yra žurnalistė, beveik dvidešimt metų dirbusi „Šiaulių krašto“ redakcijoje, kur ir gimė knygos herojė Ieva, kiekvieną šeštadienį iš dienraščio puslapių kreipdavusis į moteris „Mielosios...“. Knygos pagrindą ir sudaro dienraštyje spausdintos istorijos, tiesa, labai maža jų dalelytė...

Apie knygą.
Nors parašyta humoreskos žanru, tai yra labai rimta knyga apie nuolatines mūsų amžiaus moters pastangas išlikti moterimi šiuolaikiniame pasaulyje, nuobodžioje kontoroje, komplikuotoje santuokoje, provincijos mieste. Veiksmas prasideda praėjusio šimtmečio pabaigoje, siaučiant ekonominei krizei, santuokinei krizei, vidutinio amžiaus krizei ir tęsiasi iki šių dienų.

Kartu tai naudingas santykių vadovas, nes kiekvienos istorijos pabaigoje skaitytojui yra pateikiamas receptas, kaip išspręsti problemą ar įveikti iššūkį. Galima sakyti, kad tai yra mažų kasdienybės apreiškimų knyga. O vyrui tai  - atviras langas į slėpiningą moters pasaulį. Bet vis dėlto geriau grįžti pro duris.

Apie knygą - Vladas Vertelis, „Šiaulių krašto“ vyriausiasis redaktorius:
N. Koskienės 'prieskoniai' – lengva ranka, lyg vienas oro gurkšnis suguldyti ir perskaitomi be užsikirtimų esė, vaizdeliai, komentarai. Temos – iš kasdieniškos nuobodžios buities, kai nėra kada klaidžioti būties labirintais. Dažnai – jos suneštos, pasidalytos kolegių ryto kavagėriuose, todėl visapusiškai išnagrinėtos.
Į kasdieniškas situacijas autorė pažvelgia iš šalies, pasilypėjusi ant kalniuko, todėl vaizdeliai neretai perauga laikraštinio žanro ribas, tampa   trumpomis humoreskomis, su visais šiai jau literatūrinei erdvei reikalingais elementais. Ir pati Ieva – labai literatūriška, žaviai flirtuojanti, nuolat įsipainiojanti į komiškas, paradoksalias situacijas. Veikli, vidutinio nenuspėjamo amžiaus moteris, pasiryžusi nuspręsti, išsiaiškinti čia ir dabar. Tai padaryti jai padeda ištikimos draugės – ekonomistė, jogė etc.


Maloniai kviečiame dalyvauti!
Knygos „Špylkos ir šlepetės“ pristatymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai