RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Rašytojo prozininko Vygando Račkaičio jubiliejinis vakaras ir naujos knygos sutiktuvės „Palauk, žeme“

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2019 m. sausio 10 d. - 17:15
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 1933 d.
   
Nuotraukų: 17
Rašytojas Vygandas RačkaitisJudita Skačkauskienė ir Vygandas RačkaitisVakaro akimirka
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
SAUSIO 10 d., KETVIRTADIENĮ, 17.15 val. kviečiame visus anykštėnus ir miesto svečius į Anykščių L. ir S. Didžiulių viešąją biblioteką (Vyskupo skv. 1), kur vyks rašytojo prozininko VYGANDO RAČKAIČIO jubiliejinis vakaras ir naujos knygos sutiktuvės „PALAUK, ŽEME“.

1963 metais lituanistas Vygandas Račkaitis kartu su lituaniste žmona Milda Telksnyte atvyko į Anykščius ir pradėjo dirbti rajono laikraštyje „Kolektyvinis darbas“. Nuo pirmųjų dienų Anykščių krašte jie domėjosi kultūros paveldu ir žurnalistiniame darbe jį populiarino. Energingi žurnalistai buvo pirmieji Lietuvos kraštotyros draugijos Anykščių skyriaus nariai, rinko medžiagą apie lankytinas Anykščių krašto vietas, gamtos paminklus, žymius anykštėnus – knygnešius, praeities kultūros, visuomenės veikėjus. Daug straipsnių jiedu paskelbė apie rajone vykstančius kraštotyros renginius, šio darbo entuziastus.

2001 m. V. Račkaitis buvo apdovanotas pirmąja Anykščių Teresės Mikeliūnaitės kultūros premija, 2009 m. jam suteiktas Anykščių rajono Garbės piliečio vardas. 2016 m. jis apdovanotas Pasaulio anykštėnų bendrijos medaliu.

V. Račkaitis kartu su M. Telksnyte parengė ir išleido Anykščių krašto rašytojos prozininkės, dramaturgės, visuomenininkės L. Didžiulienės – ŽmonosRaštų“ dvitomį (1996, 1998 m.).

V. Račkaitis rašo lyrines miniatiūras proza, kuria eilėraščius. Jo verlibru sukurtos meditatyvinės lyrikos subjektas sudvasintoje gamtos aplinkoje gilinasi į save, santykius su Dievu ir brangių žmonių sielų artumą, eilėraščiai artimi miniatiūroms, dažnai keliantys dramatiškų asociacijų.
Rašytojo prozininko Vygando Račkaičio jubiliejinis vakaras ir naujos knygos sutiktuvės „Palauk, žeme“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai