RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Mobili Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerija „Meno portalas“ - Oficialus atidarymas

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2018 m. gegužės 21 d. - 16:00
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2168 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Projektas - paroda „MENO PORTALAS“ atvyksta į Anykščius! Gegužės 21-26 dienomis interaktyvus - tarpdisciplininis - edukacinis projektas atsivers Anykščių L. ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje

Šis projektas skirtas vaikams ir jų tėvams (globėjams) plėtojant jų emocinį intelektą, skatinant emocinį raštingumą, kūrybiškumą ir organizuojant kokybišką šeimų laisvalaikio praleidimą. Skirtingose bibliotekos erdvėse atsivers „portalai“ į meno, kūrybiškumo, fantazijų, emocijų pasaulius, kurie yra papildyti ikimokyklinio amžiaus vaikų (3-6 m.) darbais. Kiekvienoje lokacijoje, kurioje atsivers „portalas“ edukacijų dalyviai bus kviečiami atskleisti savo vaizduotę, pademonstruoti savo fantazijos beribiškumą ir savo kūriniais prisidėti prie ekspozicijos augimo. „KALTŪNO“ komandos sukurti objektai ir instaliacijos susilieja su vaikų vaizduojamais ir įsivaizduojamais ateities pasauliais, fantastiniais gyvūnais, robotais, kosmoso platybėmis, šeimos santykiais dabar ir ateityje, ir dar daugeliu kitų dalykų nukelia į spalvingą ateitį ir priverčia nusišypsoti net ir didžiausius rimtuolius.

Vienas iš pagrindinių projekto uždavinių parodyti lankytojams kaip iš mažų dalykų susideda dideli ir visai nesvarbu ar tai būtų mūsų vaizduotė ar bėdos, kurių nesprendžiam. Parodoje, vaikų darbuose atsiveria „portalai“ į jų vidinį pasaulį ir nesugadintą, autentišką mąstymą. Atrasdami paraleles tarp savo ir veikėjos Gabėtos šeimos gyvenimų lipdysime iš pažiūros pabirą pasakojimą į vientisą istoriją. Kiekvienas šioje edukacijoje-ekskursijoje-spektaklyje atras savąją istorijos versiją, susijusią su jo išgyventa patirtimi ir jam aktualiais dalykais, o išeidami paliks dalelę savęs (piešinį, nuomonę, atsiliepimą ar kt.) ir tokiu būdu taps parodos dalimi. Šios edukacijos-ekskursijos-spektaklio tikslas skatinti vaikus ir jų tėvus (globėjus) analizuoti tiek išorinius tiek vidinius informacijos šaltinius. Apsilankę šioje edukacijoje-ekskursijoje-spektaklyje lankytojai (ypač vaikai) pradės suprasti, kad informacija savaime nėra nei gėris nei blogis, svarbu ją analizuoti, suvokti, kad ji mums galėtų tarnauti, padėti.

Gegužės 21 d. (pirmadienis) 16 val. - oficialus „Meno portalo“ atidarymas. Jūsų laukia pažintinė-interaktyvi ekskursija po kosmoso platybes.

Į veiklas prašome registruotis el. paštu projektai.avb@gmail.com arba tel. (8 381 58 104).
Mobili Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerija „Meno portalas“ - Oficialus atidarymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai