RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

„The Venus Project“ dokumentinis filmas „Pasirinkimas yra mūsų“

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2017 m. rugpjūčio 21 d. - 17:30
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2438 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Rugpjūčio 21 dieną, 17:30 Anykščių L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos "Debesyne" rodysime lietuviškai įgarsintą, dokumentinį filmą „Pasirinkimas yra mūsų“.

„The Venus Project“ – tai realus socialinių permainų planas, skirtas sukurti taikią ir tvarią globalią civilizaciją, kurioje žmonės, technologijos ir gamta sugyventų darniai. Jis apibrėžia siekiamą alternatyvą, kad žmonių teisės būtų ne vien teisės aktai, bet gyvenimo būdas. Projekto „Venus“ tyrimų centras, sukurtas Ž. Fresko ir Roksanos Medous, yra Venus miestelyje, Floridoje. Jis tiria pamatines mūsų sunkumų priežastis.

Šiandien jau daugiau kaip 50 milijonų žmonių visame pasaulyje palaiko „Venus“ projektą.

Daktaras Žakas Fresko (Jacque Fresco 1916-2017) buvo socialinis inžinierius, pramonės inžinierius, dizaineris, išradėjas, konsultantas kuriant sraigtasparnį, direktorius tyrimų labaratorijoje Los Angele, sukūrė ir užpatentavo daugybę prietaisų, nuo braižybos priemonių iki rentgeno spindulius naudojančių aparatų. Dr. Ž. Fresko taip pat buvo techninis, ir psichologinis konsultantas kinų pramonėje, pramonės narys oro pajėgose, vystė elektrostatines neužšalančias sistemas, sukūrė surenkamus aliuminius namus...
Kaip plataus požiūrio žmogus, jis studijavo viską: nuo teologijos iki biheviorizmo ir nuo biologijos iki materialiųjų mokslų. Žakas nenori tik kalbėti kaip turėtų atrodyti rytojus. Jis turi planą.

Projektas „Venus“ pristato: „Pasirinkimas yra mūsų“

I dalyje nagrinėjami elgesio veiksniai, išsklaidantys „žmogaus prigimties“ mitą, parodantys, kaip aplinka formuoja žmogaus elgesį. Elgesio mokslas yra svarbus, bet iš esmės trūkstamas mūsų kultūros ingredientas. Nagrinėjamas grožio supratimas, atskleidžiamos nepasitikėjimo, pavydo atsiradimo priežastys.

II dalyje
tyrinėjamos bankinės ir piniginės sistemos, pagrindiniai veiksniai valdantys žmonių gyvenimus ir tautas, pinigus ir vertybes, elgseną, bei pasekmes, kurios jas sukuria. Paliečiamos tokios temos kaip karas, didesnis pasipelnijimas, nusikaltimai, globalinis klimato atšilimas, aplinkos naikinimas, tarša.

III dalyje paaiškinami mokslo metodai ir galimybės. Pateikiamos projekto idėjos, kuriose siekiama sukurti visiškai naują pasaulį, "pertvarkytą kultūrą". Joje pinigai tampa nebereikalingi, o skolos bei nepritekliaus problemos dingsta. Atsiranda perteklius. Akcentuojamas ir detalizuojamas protingas žemės išteklių naudojimas, mechanizuota valdžia neturinti ambicijų.

IV dalyje: tai ne tik architektūra, o naujas mąstymo būdas. Žakas Fresko pasakoja skirtingomis temomis: godumas, nuomonė, nepriteklius, intelektas, kūrybingumas, pasenusi motyvacijos sąvoka, motyvacija ištekliais grįstoje ekonomikoje, utopija, religija, moralė, žmogaus teisės, emocijos, meilė, sąmonė, prasmė ir t.t.

„Mes laukiame jūsų kritikos apie Venus Projektą, mes laukiame jūsų visų bendrystės ir pagalbos, mes nežinome kokia tobula visuomenė turi būti, mes manome, kad visos sistemos pastoviai turi keistis, kad atitiktų to laikmečio poreikius“ - sako Fresco.

Maloniai kviečiame atvykti
„The Venus Project“ dokumentinis filmas „Pasirinkimas yra mūsų“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai