RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Dokumentinio filmo „VĖJŲ ŽEMĖ“ peržiūra

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2016 m. birželio 2 d. - 18:00
Kaina €
Renginys vyko prieš 2857 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Kviečiame visus į dokumentinio filmo „VĖJŲ ŽEMĖ“ peržiūrą vyksiančią 18:00 val. L. ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje.

VĖJŲ ŽEMĖ“ - 2015 m. gegužės mėnesį pradėtas kurti meninės dokumentikos filmas apie Šventosios kuršių bendruomenę. Filmo veikėjai - vyriausieji šios bendruomenės nariai, paskutinieji išlikę kuršių palikuonys - Lietuvos pajūrio latviai, kuršininkai ir kuršiai. Dauguma jų - žvejai ar žvejų vaikai. Filmo idėja kilo Palangos kultūros ir jaunimo centrui. Jį kūrė profesionali jaunų žmonių kūrybinė komanda, vizualiųjų menų „Kakava“ nariai ir partneriai.

Tai vizualus pažintinis ir išpažintinis pasakojimas apie kuršių bendruomenę, jos senosios kartos atstovus. Filmas atskleidžia mažai kam bežinomus Šventosios istorijos fragmentus, išryškinančius jos kultūros daugiasluoksniškumą ir ryšį su latviškąja, baltiškąja kultūra. Sykiu tai yra kalbėjimas apie žmogaus ryšį su sava ir svetima kultūra, tauta bei vieta, kurioje gimei ar gyveni. Filmo veiksmas vyksta Lietuvos - Latvijos pasienyje - ribinėje vietoje, kurioje susitinka du skirtingi kraštai, skirtingos jų tradicijos ir žmonės. Kitokie, bet kažkuo vis vien savi ir artimi. Ar įmanoma išlaikyti, perduoti (pra)nykstančios bendruomenės identitetą ir kiek jis yra ar gali būti svarbus ateinančioms kartoms? Gal būtent kuršių palikuonys, Lietuvos pajūrio latviai yra jungiantis baltiškumo dėmuo, lietuvių bei latvių tarpusavio jungtis? Ką reiškia būti latviu lietuvių žemėje? Ar įmanoma būti savu svetimoje žemėje, ar svetima žemė ir jos žmonės gali būti savi?

Režisierius, scenarijaus autorius - Ernestas Samsonas
Vaizdo operatoriai - Patricijus Petrukonis, Gediminas Šaltenis, Ernestas Samsonas
Prodiuseriai - Viktorija Jonkutė, Monika Jarulytė, Ieva Kuzmaitė, Simonas Naudžius
Filmo konsultantė, redaktorė - Viktorija Jonkutė
Garso operatorius - Augustinas Bėkšta
Montažo režisierė - Audinga Kučinskaitė
Kompozitorius - Kyle Raub
Asistentė - Danguolė Jankauskaitė

Daugiau informacijos http://vejuzeme.lt/
Dokumentinio filmo „VĖJŲ ŽEMĖ“ peržiūra
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai