RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

2 filmai kartu su režisieriumi G. Lukšu

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2015 m. lapkričio 20 d. - 16:30
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 3081 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Lapkričio 20 d., penktadienį, 16:30 val. ir 18:30 val.  „2 filmai kartu su režisieriumi G. Lukšu“:  „Vaikai iš Amerikos viešbučio“, „Pamoka(Lenkija).

VAIKAI IŠ AMERIKOSVIEŠBUČIO
1990 / Lietuva / 93 min / drama
Režisierius: Raimundas Banionis
Scenarijaus autorius: Maciejus Grygas
Operatorius: Jonas Tomaševičius
Vaidina: Augustas Šavelis, Gabija Jaraminaitė, Jūratė Onaitytė, Jurga Kasčiukaitė, Gediminas Karka, Rolandas Kazlas, Arūnas Sakalauskas, Gražina Balandytė ir kt.
Gamyba: Lietuvos kino studija, LKS susivienijimas
Dialogai – lietuvių k., subtitrai – anglų k.
Filmo autoriai atskleidžia, kaip gyventa nesenoje, tačiau šiandieniniam jaunimui nebesuvokiamoje praeityje – tarybiniais metais, kai kiekviena svajonė galėjo baigtis milicijos skyriuje. Patys nekalčiausi dalykai – meilė muzikai ir Vakaruose populiarių grupių įrašų klausymas ar rūbų bei šukuosenų madų vaikymasis buvo suvokiami kaip protestas prieš politinę sistemą.
1972 metai, Kaunas. Maža paauglių grupelė slapčia klausosi Liuksemburgo radijo, svajoja. Visi jie gyvena tame pačiame name, kuris anksčiau buvo viešbutis, pavadintas „Amerika“. Jų nekalta veikla susidomi KGB. Saugumo agentai slapčia perskaito vaikų laiškus, siųstus į Liuksemburgo radiją. Kartu su milicija jie išdrasko paauglių sambūrį.
Filmą įkvėpė plačiai Lietuvoje nuskambėjęs 1972 metų įvykis – devyniolikmečio studento Romo Kalantos viešas susideginimas prie Kauno muzikinio teatro, kur 1940-aisiais vadinamasis Liaudies seimas paskelbė apie Lietuvos TSR įkūrimą. Savižudžio jaunuolio užrašų knygelėje buvo rastas įrašas: „Dėl mano mirties kalta tik santvarka“.

PAMOKA“ / „IZLAIDUMA GADS
2014 / Latvija / Rusija / 108 min / drama
Režisierius: Andris Gauja
Scenarijaus autoriai: Lauris Gundars, Andris Gauja
Operatorius: Aleksandrs Grebņevs
Vaidina: Inga Alsiņa-Lasmane, Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Edgars Siliņš, Gatis Gāga, Ivars Auziņš, Liene Šmukste, Marina Janaus, Andrey Smolyakov.
Prodiuseriai: Andris Gauja, Guna Stahovska / Riverbed / Horosho Production (Rusija), Mojo Raiser Productions (Latvija)
Dialogai – latvių k., subtitrai – anglų ir lietuvių k.
Gerų intensijų vedina darbui atsidavusi Rygos mokyklos rusų kalbos dėstytoja Zanė siekia susidraugauti su sunkiai valdoma absolventų grupe, kurios kuratore ji paskiriama. Mėgindama labiau paskatinti nepaklusnius jaunuolius, Zanė peržengia savo kasdienių pareigų rėmus ir atsiduria nežinomoje profesinių ir asmeninių interesų teritorijoje. Ji rengia vakarėlius, kelių dienų išvykas ir net apgyvendina savo namuose mokinius, turinčius rūpesčių savo šeimose. Mokinius ir mokytoją skirianti riba greitai ima tirpti. O vienam mokiniui ją įsimylėjus, Zanė pasijunta įsipainiojusi į asmeninių konfliktų tinklą ir jai iškyla skubus ir sunkus pasirinkimo klausimas.
2 filmai kartu su režisieriumi G. Lukšu
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai