ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Papildyta Anykščių bibliotekoje saugoma prof. dr. Juozo Meškausko asmeninė biblioteka - (2018 10 20)

   
Spaudas
Spaudas
Berezauskienė Audronė
Spalio 13 d. (šeštadienį) Anykščių L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos Krašto dokumentų ir kraštotyros skyriuje apsilankė prof. Juozo Meškausko krikšto dukra iš Kauno su dovanomis. Prof. Viktorija Skrupskelytė perdavė anykštėnams dalį prof. Dr. J. Meškausko šeimoje išsaugotų rankraščių. Šį kartą Viešosios bibliotekos Krašto dokumentų ir kraštotyros skyriuje saugomą garsaus daktaro asmeninę biblioteką papildė nemažas pluoštas jo nuotraukų. Gaila, kad ne visos yra aprašytos, nemažai jų yra be tikslių datų ir nėra žinoma, kokie žmonės yra šalia J. Meškausko, tačiau atidžiai tyrinėjant ir ieškant, tas spragas ateityje galima bus užpildyti.

Kartu su nuotraukomis perduota kompaktinė plokštelė, kurioje iš šeimos nuotraukų archyvo 2010 metais sudėliota profesoriaus biografija – nuo J. Meškausko jaunystės iki paskutiniųjų metų Čikagoje.

test
Nuotrauka kairėje: 1936, Kaunas. Jonė Petrauskaitė Meškauskienė ir Juozas Meškauskas Vestuvių dieną. Nuotrauka dešinėje: Iš dešinės J. Meškauskas su draugu.

Anykščių bibliotekai saugojimui perduoti įvairūs, su J. Meškausko gyvenimu ir veikla susiję, dokumentai : iki 1944 07 05 (išduoti Lietuvoje); Nuo 1944 07 05 – 1949 m. (dokumentai išduoti Vokietijoje (DP laikotarpis); Nuo 1949 m. vasaros (išduoti JAV).

Kartu su rankraščiais ir keliomis, su įvairiais įrašais knygomis, asmeninę profesoriaus biblioteką papildė jo spaudas, rašiklis, vizitinės kortelės, bei įvairūs asmens tapatybę ir veiklą patvirtinantys dokumentai.

test
Vizitinė J. Meškausko kortelė

test
Rašiklis ir spaudas

test
VDU J. Meškausko baigimo diplomas, 1933 m.

test
VDU J. Meškausko daktaro diplomas, 1937 m.

test
Prof. J. Meškauskas su dukra Marija
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Berezauskienė Audronė
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai