ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Rašytojo Rimanto Povilo Vanago jubiliejus - (2018 09 26)

   
Rimantas Vanagas
Rimantas Vanagas
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Žurnalistas, Lietuvos rašytojų sąjungos narys Rimantas Povilas Vanagas, kilęs iš Anykščių krašto, prieš daugiau nei du dešimtmečius grįžo į gimtinę čia gyventi ir kurti. XXI a. pradžioje jis tapo garsiausiai girdimu Anykščių krašto, turtingame literatūrinėmis tradicijomis, kūrybiniu balsu.

Per trisdešimt originalių poezijos, prozos ir publicistikos knygų suaugusiems ir vaikams autorius su jam būdingu atkaklumu ir tikslumu gilinasi į autentiškas Lietuvos ir Anykščių krašto vertybes, savo įžvalgomis dalijasi Lietuvos žiniasklaidoje. Jo taiklus žodis, šalies kultūros procesų vertinimai nuolat sklinda iš Lietuvos kultūrinės spaudos ir interneto portalų puslapių.



Visuomeniškas, gebantis būti kultūros kelrodžiu ne tik Anykščiuose, bet ir visoje Lietuvoje, R. P. Vanagas anykštėnų vertinamas kaip išskirtinė laikmečio dovana.

Rašytojas yra Pasaulio anykštėnų bendrijos Garbės narys, taip pat Anykščių Jono Biliūno gimnazijos Garbės galerijos narys, Anykščių rajono Garbės pilietis, o šiais, jubiliejiniais Lietuvai ir pačiam rašytojui metais, jis apdovanotas Anykščių rajono savivaldybės įsteigtu „Šimtmečio anykštėno“ ženklu.

Šį gražų rudenį Rimantui Povilui Vanagui sukanka 70 metų. Tai graži proga įvertinti rašytoją už jo literatūrinius nuopelnus gimtajam kraštui. Kviečiame visus anykštėnus ir miesto svečius spalio 10 d. 17:30 val. į Kultūros centro Mažąją salę, kur vyks rašytojo jubiliejinis vakaras. Renginio metu jubiliatą kalbins poetas Vidmantas Kiaušas – Elmiškis, bus rodomas Jono Buziliausko režisuotas spektaklis R. P. Vanago kūrinių motyvais.
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai