ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Anykščių jaunimo komanda sugrįžo iš tarptautinio jaunimo mainų susitikimo Vokietijoje - (2018 08 08)

   
Anykščių raj. savivaldybė
Šių metų liepos 14–28 dienomis Schierke‘je (Vokietija) vyko tarptautinis jaunimo mainų susitikimas „Move and Taste“, finansuojamas Europos Komisijos programos „Erasmus +: veiklus jaunimas“ lėšomis bei remiamas Saksonijos–Anhalto žemės (Vokietija).

60 projekto dalyvių su grupių vadovais atvyko iš Čekijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos, Vengrijos ir Vokietijos.

Lietuvai atstovavo Anykščių rajono komanda, kurią sudarė Anykščių Jono Biliūno, Anykščių rajono Svėdasų Juozo-Tumo Vaižganto ir Troškūnų Kazio Inčiūros gimnazijų mokiniai – Karolis Bružas, Pijus Ermolavičius, Gabrielius Keibas, Vaiva Musteikytė, Julija Paškauskaitė, Vilgailė Petrauskaitė, Gintautas Ražanskas, Liepa Emilija Skruzdytė, Gintaras Žvikas. Komandą lydėjo Anykščių rajono savivaldybės administracijos Kultūros, turizmo ir komunikacijos skyriaus vyr. specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) Inga Beresnevičiūtė.

Intensyvi dviejų savaičių jaunimo susitikimo programa buvo paremta 7 darbo grupių veikla. Jaunimo mainų susitikimas skatino dalyvius ne tik sportuoti, bet ir susimąstyti apie sveiką gyvenseną.

Pagrindinė tarptautinio jaunimo susitikimo tema „Sportas ir mityba – sveiko gyvenimo pagrindas“. Dvi dienas nuo ryto iki popiečio vyko „Ateities konferencija“, kurios metu projekto dalyviai aptarė kiekvienos projekte dalyvaujančios šalies–partnerės situaciją, bandė išspręsti tokias problemas, kaip sveika mityba, bendruomenės narių įtrauktis į sportines veiklas, kūrė idėjas, kokiais būdais būtų galima aktyvinti sportinį judėjimą, kad kuo daugiau žmonių įsitrauktų į įvairias aktyvias veiklas. Baigiamoji „Ateities konferencijos“ dalis – diskusijos su vietos politikais, per kurias projekto dalyviai pristatė tai, ką nuveikė per tas dvi savaites, diskutavo, kaip „Ateities konferencijos“ rezultatus būtų galima pritaikyti realybėje.

test

Jaunimo susitikimo dalyviai dalyvavo ir kitose veiklose: laipiojo uolomis, dalyvavo gatvės krepšinio varžybose, vyko į patyrimines-pažintines ekskursijas į Wernigerodę, Magdeburgą, Quedlinburgą, Halberstadą, kopė į Brokeno kalną  (1142 m.) saulės pasitikt, ejo ilgiausiu kabančiu tiltu Europoje.

Tautinių vakarų metu dalyviai „vyko“ į Čekiją, Latviją, Lenkiją, Lietuvą, Vengriją, Vokietiją, susipažino su šių šalių istorija, tradicijomis, kultūra.
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Anykščių raj. savivaldybė
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai