ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Anykščių Dainuvos slėnyje liepos 12–15 d. vyks dešimtasis festivalis „Devilstone“ - (2018 07 05)

   
Devilstone (2018)
Devilstone (2018)
Asociacija „Alt Events“
Festivalis „Devilstone“, vykstantis nuo 2009 m., alternatyvios muzikos mylėtojų Anykščiuose lauks liepos 12–15 dienomis. Tūkstančius tautiečių bei šimtus lankytojų iš Baltijos bei kitų užsienio šalių sutraukiantis renginys džiaugiasi galėdamas vadinti Anykščių Dainuvos slėnį savo namais jau dešimtąjį kartą. „Devilstone“ kviečia anykštėnus nepraleisti progos ir apsilankyti jų krašte vykstančioje šventėje – tai vienas didžiausių bei originaliausių festivalių Baltijos regione, liekantis ištikimas Anykščiams bei palaikantis artimą draugystę su miesto bendruomene.

Organizatoriai informuoja, jog Dainuvos slėnis nuo liepos 10 d. 14:00 val. virs aktyvia statybų aikštele, kurioje vyks stambūs festivalio montažo darbai, todėl patekimas į teritoriją bus ribojamas. Tačiau neilgam – „Devilstone“ vartus atvers ketvirtadienį, liepos 12 d. Festivalio pabaiga numatoma liepos 15 d., 18 val., o nuo 20 val. į slėnį bus galima patekti įprastai.

Festivaliui prasidėjus Anykščiuose šurmuliuos didesni nei įprasta žmonių srautai, o iš slėnio aidės muzikos skambesys. Pasak organizatorių, „Devilstone“ kasmet sulaukia vis daugiau Anykščių miesto gyventojų palaikymo: „Labai džiaugiamės jau dešimtmetį trunkančia draugyste su Anykščiais. Šis miestas, Dainuvos slėnis, Anykščių bažnyčia, Puntuko akmuo bei viešoji biblioteka yra tapę neatsiejama mūsų festivalio atmosferos ir simbolikos dalimi. Bėgant metams, miestelėnai taip pat į mus žiūri vis palankiau – vykstant „Devilstone“, Anykščiai tampa spalvingos ir įvairiapusiškos kultūros centru. Esame dėkingi už palaikymą – todėl tradiciškai suteikiame anykštėnams nuolaidą bilietui,“ – sudalyvauti festivalyje kviečia „Devilstone“ komunikacijos atstovė Giedrė Matulaitytė.
 
test

Anykščių rajono gyventojams keturių dienų festivalio bilietas kainuos 35 Eur (visiems kitiems kaina festivalio dienomis – 65 Eur). Anykštėno bilietą su nuolaida bus galima įsigyti festivalio dienomis prie įėjimo, pateikus reikiamus dokumentus. Anykštėno bilietą gali įsigyti moksleiviai, pateikę galiojantį vienos iš Anykščių mokyklų moksleivio pažymėjimą. Taip pat suaugusieji, pateikę pažymą apie Anykščiuose ar Anykščių rajone deklaruotą gyvenamąją vietą bei asmens dokumentą (pasą arba ID kortelę). Anykštėnai, kaip ir kiti festivalio lankytojai, gali įsikurti slėnyje su palapinėmis arba iš festivalio teritorijos išeiti su apyranke, o kitą dieną grįžti į slėnį iš namų.

„Devilstone“ yra vienas ryškiausių alternatyviosios muzikos renginių po atviru dangumi Baltijos šalyse. Festivalio turinys išsiskiria žanrų įvairove, aktualiais muzikiniais vardais ir pozityvia, rokenroliška atmosfera. Tai esktremalaus rokenrolo kurortas, kasmet laukiamas dėl muzikinių atradimų, meniškos armosferos bei originalių kūrybinių sprendimų.

„Devilstone“ Anykščiuose prasidės jau netrukus – liepos 12–15 dienomis.

Daugiau informacijos festivalio tinklapyje www.devilstone.net

test
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Asociacija „Alt Events“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai