ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Poezijos šventė, skirta Kavarsko kūrėjams - (2018 06 28)

   
Poezijos šventė
Poezijos šventė
Šiaučiulė Žydrūnė
Šiais metais Kavarsko miestas mini 480-ies metų jubiliejų. Ta proga kasmetinis  jau tradiciniu Joninių renginiu tapęs poezijos vakaras „Žmogaus gyvenimas – degimas medžio“ buvo skirtas Kavarske gyvenusiems ir tebegyvenantiems kūrėjams  pagerbti.
 
Nors renginio vakarą pakilo vėjas ir sinoptikai žadėjo lietų, tačiau visa tai neišgąsdino poezijos mylėtojų. Gausus būrys kavarskiečių  bei miestelio svečių rinkosi išgirsti jau spėtų pamilti ir dar nė karto pas mus neviešėjusių poetų.

Šventėje savo eiles skaitė jau visų gerai žinomi ir pamėgti poetai Albinas Kuliešis, Aldona Širvinskienė, Emilija Lukšytė – Krušinienė. Pirmą kartą svečiavosi jonaviškis Albinas Pavasaris ir Panvėžio rajono literatų klubo „Polėkis“ prezidentas Stanislovas Grigas. Taip pat jau antrus metus sulaukėme gydytojos, Kupiškio rajono literatų klubo “Lėvens balsai“ narės Nijolės Narmontienės, Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos nario Petro Zlatkaus ir ukmergiškio Kazimiero Klevinsko.

test

Savo balsais ir gitarų stygų virpesiais susirinkusius džiugino bardai Elena Freder ir Algimantas Baronas  bei jaunieji kavarskiečiai Ieva Šimonytė ir Deimantas Valeikis.

test

Poezijos vakarą vedė Onutė Buinevičienė, jai talkino Augustė Simanonytė, Kornelija Pečiulytė ir Sindija Gansiniauskaitė.

test

test

Tekstas Žydrūnės Šiaučiulės
Nuotraukos Albino Kuliešio

Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Šiaučiulė Žydrūnė
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai