ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Anykščių viešoji biblioteka paminėjo 80-ies metų gyvavimo jubiliejų - (2017 12 12)

   
Rukšaitė Indrė
Šiais metais Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka mini 80-ies metų veiklos jubiliejų. Per šiuos dešimtmečius biblioteka augo, plėtėsi ir keitėsi, tačiau išlaikė savo tapatumą ir suformavo išskirtinius bruožus Lietuvos bibliotekų sistemoje. Gruodžio 8 dieną ši sukaktis buvo iškilmingai paminėta šventiniame renginyje, kuriame dalyvavo ištikimiausi bibliotekos bičiuliai – brangūs skaitytojai, valdžios atstovai, kolegos iš kitų bibliotekų, partneriai, rėmėjai, buvę darbuotojai ir kiti visuomenės veikėjai.

Prieš prasidedant šventiniam šurmuliui bibliotekos bendruomenę pasveikino ir padėkas darbuotojams įteikė Anykščių rajono meras Kęstutis Tubis. Pirmuoju šventės akcentu simboliškai tapo parodos „Bibliotekų praeitis ir dabartis...“ pristatymas.  2017 metais 16 Lietuvos viešųjų bibliotekų švenčia sulaukusios garbingo 80-mečio, o tarp jų ir Anykščių viešoji biblioteka. Šia proga Pasvalio bibliotekininkų parengtą parodą šventės metu pristatė Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė. Susirinkę svečiai Krašto dokumentų ir kraštotyros  skyriuje galėjo apžiūrėti bibliotekos istorijos fragmentus atspindinčią parodą „Anykščių viešosios bibliotekos 80 gyvavimo metų“, skirtą bibliotekos jubiliejui, taip pat žymaus mūsų kraštiečio prof. Juozo Meškausko knygų kolekcijos ekspoziciją.

test

Vėliau šventė persikėlė į bibliotekos „Debesyno“ patalpas, kur bibliotekos direktorius Romas Kutka pakvietė svečius atvirai diskusijai „Biblioteka 3 vieta?!“. Diskusijos metu kalbėta apie viešosios bibliotekos vietą ir galimybes šiuolaikinėje visuomenėje ir asmens kasdieniame gyvenime, remiantis bibliotekos kaip „trečiosios vietos“ koncepcija. Diskusijos dalyviai, susiskirstę į optimistus ir pesimistus ir pasidalinę savo įžvalgomis pripažino, kad viešosios bibliotekos turi didžiulį potencialą būti ta „trečiąja vieta“, kurioje norisi ir malonu lankytis, kur jaučiamės laisvai, patogiai ir neįpareigojamai. Bibliotekos yra svarbios, kaip aktyvinančios vietos bendruomenes ir skatinančios jų dalyvavimą viešajame bei kultūriniame gyvenime.

Šventinį vakarą pradėjo bibliotekos direktorius Romas Kutka, bičiuliškai kreipdamasis ir dėkodamas susirinkusiems svečiams, pristatė svarbiausias bibliotekos gyvavimo laikotarpio akimirkas įamžintas nuotraukose. Renginio metu didžiausias dėmesys buvo skiriamas bibliotekos darbuotojams. LR Seimo nariai Antanas Baura ir Sergejus Jovaiša nusipelniusiems bibliotekos darbuotojams ir direktoriui įteikė Kultūros ministerijos padėkas. Bibliotekininkus padėkomis apdovanojo ir Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja kultūrinei veiklai Genovaitė Astrauskienė. Pasveikinti bibliotekos kolektyvą atvyko ir daugiau garbių svečių: mero pavaduotojas Sigutis Obelevičius, profesorius Antanas Tyla, rašytojas Rimantas Povilas Vanagas, Vilniaus ir Kauno anykštėnų bendrijų atstovai, įmonių ir organizacijų atstovai, kolegos iš aplinkinių rajonų bibliotekų ir artimiausi bibliotekos draugai.

Šventinį vakarą vainikavo šilta muzikinė kelionė per pokario Šiaurės Amerikos žemyną, skambant rinktinei 1950 – 1965 metų estrados klasikai. Legendinius muzikos kūrinius atliko baritonas Dainotas Varnas kartu su pučiamųjų ir ritmo grupe.

Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad įveikusi išbandymų, permainų ir iššūkių kelią, šiandien Anykščių viešoji biblioteka yra jaukus, šiuolaikiškas ir atviras visiems Anykščių kultūros židinys, atsižvelgiantis į bendruomenės poreikius ir lūkesčius.

Dėkojame visiems Bičiuliams už buvimą kartu! Buvo daug šypsenų, šiltų linkėjimų, dėkingumo ir bičiulystės džiaugsmo! Tariame nuoširdų AČIŪ visiems buvusiems ir esantiems šalia, nes be Jūsų nebūtų mūsų!

Straipsnio autorė Anykščių raj. sav. L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos
Metodikos skyriaus bibliotekininkė Indrė Rukšaitė

FOTOGALERIJOS:

2017-12-08 : Bibliotekos 80-ojo gimtadienio šventė

2017-12-08 : Bibliotekos 80-ojo gimtadienio šventė - Bibliotekos jubiliejinis vakaras / Muzikinis sveikinimas „Gražioji Amerikos klasika“


2017-12-09 : Bibliotekos 80-ojo gimtadienio šventė - Literatūrinės Antano Baranausko premijos įteikimo iškilmės

Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Rukšaitė Indrė
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai