ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Profesoriaus Juozo Meškausko knygų kolekcija iš JAV atkeliavo į Anykščius - (2017 10 23)

   
Juozas Meškauskas
Juozas Meškauskas
Berezauskienė Audronė
Šių metų spalio 21 d.(šeštadienį) knygų ir dokumentų siunta iš JAV atkeliavo į Anykščių L. ir S. Didžiulių viešąją biblioteką. Džiugu, kad bibliotekininkai galės prisidėti prie žymaus mūsų kraštiečio prof. Juozo Meškausko asmeninės bibliotekos, kaip lietuviško rašytinio paveldo, sukaupto išeivijoje, išsaugojimo.

test
Knygos iš kolekcijos

Prieš pora metų Anykščiuose viešėjo iš Amerikos atvykusi šviesaus atminimo prof. J. Meškausko dukra, mokslininkė biochemikė, dailininkė keramikė Marija Meškauskas (Marija Aldona Meškauskaitė-Gaižutienė). Kartu su viešnia Viešojoje bibliotekoje lankėsi ir Lietuvoje gyvenantys J. Meškausko giminaičiai: dukterėčia Jonė Tursienė-Žvirblytė, sūnėnas Juozas Žvirblis su žmona Laima ir anūku Aleksu. M. Meškauskas viešnagės tikslas buvo sužinoti, ar jos tėvelio gimtojo krašto žmonėms rūpi jo rankraščiai bei asmeninė biblioteka. Įsitikinusi, kad Anykščių viešojoje bibliotekoje profesoriaus ilgai kauptos knygos, rašyti straipsniai, asmeninė korespondencija ir kiti dokumentai ras prieglobstį, viešnia apsidžiaugė ir pasakė: „Dabar aš tikrai rami. Žinau, kad tai, ką saugojo mano tėvelis, paklius į geras rankas“.

test
Siunta bibliotekoje

test
Krašto dokumentų ir kraštotyros skyriuje atidaryta pirmoji dėžė

test
B. Venteraitienė, direktorius R. Kutka ir J. Skačkauskienė (2017 10 23, Nuotr. V. Matelienės)

test
R. Kutka ir J. Skačkauskienė

test
Marija Meškauskas

Audronė BEREZAUSKIENĖ
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Berezauskienė Audronė
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai