ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Per Obuolines kurkime Obelų sodą - (2017 09 12)

   
Obuolinės (2017)
Obuolinės (2017)
Anykščių raj. savivaldybė
Bičiuliška 63 metrų vaišių užstalė iš rudens gėrybių – trisdešimt septynių rajono bendruomenių šeimininkų kulinarinės meistrystės įrodymas. Vienu sykiu viename puode išvirta daugiau nei tona obuolienės – bendras daugiau nei keturių šimtų anykštėnų darbo rezultatas. Įspūdinga beveik pusantro šimto originalių receptų obuolių pyragų dėlionė. Aštuoniasdešimties metrų ilgio ir dviejų su puse metrų pločio Aukštaitiška juosta iš obuolių – dvidešimt vienos krašto bendruomenės kūrinys. Tai – vienas per kitą įdomesni, kūrybiškesni ir originalesni sumanymai, kurie jau kelintą rudenį iš eilės Anykščiuose įgyvendinami per tradicinę derliaus šventę – Obuolines.

Kokioms bendroms veikloms Anykščiai jungsis per šių metų Obuolines? Mes kursime Obelų sodą!

Kviečiame įmones, įstaigas, organizacijas, bendruomenes, darbo kolektyvus, bendrijas, šeimas, pavienius asmenis sukurti savo obelį ir „pasodinti“ ją Anykščių miesto centre – A. Baranausko aikštėje, žaliojoje vejoje, aplink paminklą Laisvei.

Iš ko kurti ir kokia tai turėtų būti obelis? Tai – kiekvieno kūrėjo fantazija. Svarbiausia, kad obelis būtų vertikalios konstrukcijos, ne žemesnė nei 2 metrų, atspari stipriam vėjui bei vandeniui, o pagrindiniu akcentu jos kompozicijoje būtų obuoliai.

Sumanymo tikslas – Obelų sodas – Anykščių rajono žmonių kūrybiškumo, savitumo ir bendrystės įrodymas.

Visus, norinčius įsijungti į Obelų sodo kūrimą, kviečiame iki rugsėjo 19 dienos registruotis tel. (8 381) 59 012 arba el. p. loreta.pesliakiene@anyksciai.lt. Pageidautina, kad užsiregistravę trumpai apibūdintų idėją, planuojamas naudoti medžiagas, informuotų apie kitas ypatingas obels eksponavimo sąlygas.

Pagrindiniai Obelų sodo kūrimo darbai A. Baranausko aikštėje prasidės rugsėjo 23 d., šeštadienį, nuo 8.30 val. Visų Obelų sodo kūrėjų pagerbimas planuojamas 11.30 val. scenoje prie Anykščių kultūros centro.

Viliamės, kad ypatingas šventės akcentas – Obelų sodas – anykštėnus ir mūsų krašto lankytojus džiugins iki spalio pradžios.

Šventės organizatorių informacija.

Su pilna šventės programa galite susipažinti paspaudę čia.

test
Obuolinės (2016) - rekordinės aukštaitiškos juostos dėlionės iš obuolių kūrimas
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Anykščių raj. savivaldybė
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai