ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Elmės šešiakamienis ąžuolas - 2017 metų Lietuvos medžio rinkimų antrajame etape - (2017 08 01)

   
Metų medis (2017)
Metų medis (2017)
2017 metų Lietuvos medžio atrankos konkurso vertinimo komisija paskelbė 12 medžių, kurie varžysis antrajame etape. Dauguma jų – ąžuolai. Vienas iš jų – Elmės šešiakamienis ąžuolas, augantis Anykščių regioninio parko teritorijoje, Anykščių miškų urėdijos Pavarių girininkijoje.

Kiti – Adamavo ąžuolas, Buivydo ąžuolas, Grybiškių ąžuolas, Gudlaukio ąžuolas. Dalyvauti konkurse taip pat atrinkti Papilės penkiolikakamienė ir Meškėnų liepos, Veisiejų ir Raganos uosiai,  Raganų eglė - Raganų šluota, Medaus obelis ir Aukštadvario kaštonas. Išsamiau susipažinti su šiais medžiais ir balsuoti už juos bus galima Lietuvos arboristikos centro tinklalapyje nuo rugsėjo 20 d. Dalyvauti konkurse buvo pateiktos 49 paraiškos. Pagal konkurso nuostatus vienas pareiškėjas galėjo siūlyti tik vieną medį. Lietuvos metų medį rinks visuomenė, nuo rugsėjo 20 d. iki spalio 19 d.balsuodama elektroninėje erdvėje.

2017 metų Lietuvos medis bus paskelbtas spalio 20 dieną.

Lietuvos metų medžio atrankos konkurso tikslas – ne tik išrinkti Metų medį, kuris atstovaus mūsų šaliai Europos metų medžio konkurse, bet ir pagerbti kitus vertingiausius šalies medžius, skleisti informaciją apie juos kaip regiono savitumo ir patrauklumo dėmenis.

Medis, surinkęs daugiausia balsų, kitais metais dalyvaus Europos medžio konkurse!

Lietuvos arboristikos centro informacija

Elmės šešiakamienis ąžuolas – bene įspūdingiausias Anykščių regioniniame parke augantis medis. Ąžuolas turi net 6 kamienus. Medžio aukštis yra 30 m, o kamienų apimtis – 7,31 m. Ąžuolas turi ir septintą kamieną, tačiau jis 30 cm aukštyje nudžiūvęs. Tai Anykščių rajono savivaldybės saugomas gamtos paveldo objektas. Koordinatės (WGS) 55.570194, 25.152827.

Susipažinti su Elmės šešiakamieniu ąžuolu ir kitais Anykščių regioniniame parke saugomais medžiais (Uoksine pušimi, Pušimi Šventosios pažintiniame take, Šventaisiais ąžuolais, Pavarių liepa, Variaus ir Žažumbrio ąžuolais bei Buivydu uosiu) galima keliaujant dviračiais. Dviračių maršrutą „Senieji parko medžiai“ galite rasti adresu: http://www.anyksciuparkas.lt/parko-lankytojams/marsrutai/dviraciu-marsrutai

test

http://www.kulturos-miestas.lt/lt/anyksciai-gamta/elmes-sesiakamienis-azuolas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai