ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Pasaulinė iniciatyva „Žemės valanda“ – ir Anykščiuose - (2017 03 20)

   
Žemės valanda
Žemės valanda
Anykščių raj. savivaldybė
Šių metų kovo 25 d. 20.30 val. daugiau nei milijardas žmonių visame pasaulyje vienai valandai išjungs šviesas. Šiuo simboliniu geros valios aktu globalios iniciatyvos „Žemės valanda“ dalyviai pakvies susimąstyti, ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti, kad sumažintume pragaištingus žmogaus veiklos padarinius gamtai, ypač vieną iš jų – sustabdyti klimato kaitą. Anykščių rajono savivaldybė, Naujų vėjų bendruomenė, Anykščių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir sveikos gyvensenos klubas „Anykščių vaivorykštė“ kviečia krašto bendruomenę, organizacijas, viešojo maitinimo įstaigas nors vienai valandai išjungti šviesas bei dalyvauti Žemės valandos iniciatyvai skirtuose ir Anykščiuose vyksiančiuose renginiuose.

Prie jau tradicija tampančio Naujų vėjų bendruomenės bėgimo šiais metais prisijungė Anykščių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir sveikos gyvensenos klubas „Anykščių vaivorykštė“. Ši jungtinė komanda į Žemės valandos minėjimą ateis su šiaurietiškomis lazdomis. Bėgti su Naujų vėjų bendruomene nuo kairiojo Šventosios upės kranto tako pabaigoje esančios aikštelės su aukuru (prie Šeimyniškėlių g.) miestelėnai kviečiami 20 val. Eiti su šiaurietiškomis lazdomis su sveikos gyvensenos klubo „Anykščių vaivorykštė“ nariais ir Anykščių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro bičiuliais nuo kultūrinių tradicijų studijos, Vilniaus g. 22, taip pat kviečiami 20 val. Organizatoriai norinčius bėgti ar eiti su šiaurietiškomis lazdomis kviečia prisijungti bet kurioje maršruto dalyje.

20.30 val. Anykščių rajono gyventojai ir miesto svečiai kviečiami burtis į pagrindinį Žemės valandos minėjimą Šventosios upės pakrantėje, prie A. Baranausko tilto, kur užgesus šviesoms ir skambant sutartinėms bus uždegtas šiaudinis pavasario Lygės gaidelis.

Dalyvių laukia anykštėniška arbata ir gilių kava, Anykščių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro įsteigtos dovanos.

Anykščių r. savivaldybės informacija
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Anykščių raj. savivaldybė
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai