ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Ekstremalaus rokenrolo kurortas Devilstone – liepos 13-16 d. Anykščiuose - (2016 11 24)

   
Asociacija „Alt Events“
  Ekstremalaus rokenrolo festivalis devintąjį kartą 2017 liepos 13–16 d. tradiciškai vyks Anykščiuose, Dainuvos slėnyje ant Šventosios upės kranto. Nuo 2009 m. augti nenustojantis festivalis yra vienas ryškesnių alternatyvios muzikos renginių po atviru dangumi Baltijos šalyse. Festivalio muzika išsiskiria žanrų įvairove: kokybiškas, madingas rokas derinamas su ekstremaliu, rinktiniu metalu ir originalaus skambesio elektronika. Tokio plataus muzikos spektro galima tikėtis ir artėjantį vidurvasarį.

  Festivalis toliau progresuos ir devintąjį kartą publikai vėl bus pateikta naujovių. Viena iš jų – naujos scenos atsiradimas, kuris bus įmanomas išplėtus festivalio teritoriją ir įkūrus naują veiklos erdvę. Devilstone darosi vis tankesnis žmonių skaičiumi, o aktyvios traukos zonos užpildo visą slėnio plotą kone nuo vartų iki upės. Todėl gvildenama idėja festivalio publikai suteikti daugiau erdvės ir galimybę ištrūkti iš veiksmo sūkurio neišeinant už Devilstone ribų.

  Festivaliui dar yra kur augti – šiemet tai pamatėme. Bandysime dar labiau išplėsti jo perimetrą, kad atsirastų vietos papildomam kempingui ir kiek kitokios atmosferos erdvei su nauja scena. Kokia tiksliai bus šios scenos koncepcija – kol kas gvildename.

  Prieš keletą metų sulaužęs įprastą tvarką prasidėti penktadienį vakare, Devilstone ir 2017 m. žada atverti vartus ir su programa startuoti ketvirtadienį. Pabaiga su gyva muzika numatoma sekmadienį. Festivalis neapsiribos Dainuvos slėnio teritorija. Anykščių miesto biblioteka festivalio meninėms iniciatyvoms jau nesvetima – naujas parodas ir projektus Devilstone vėl pristatys miesto viešosiose erdvėse.

test

  Devintasis Devilstone pasižymės savo stipriosiomis savybėmis ir bus papildytas naujais akcentais. Alternatyvios muzikos spektrą išplėsime pristatydami Lietuvoje ne itin madingus žanrus, bet turėsime ir atmosferinę atsvarą veiksmo karščiui naujojoje erdvėje. Tvarkingas garsas, gražios šviesos ir iki detalių išpuoselėta aplinka – išliks festivalio įvaizdžio dalimi. O publikai vėl dovanosime daug muzikinių, meninių atradimų ir provokuosime geriausias jų rokenrolines emocijas.

  Bilietai prekyboje nuo gruodžio 6 d. per www.ebilietai.net.
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Asociacija „Alt Events“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai