RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Užsiėmimas „Šokio - Judesio terapijos patirtys“

Onos ir Jono Karvelių sodyba (Tilto g. 2)
Onos ir Jono Karvelių sodyba (Tilto g. 2) ▶
Tilto gatvė 2, LT-29106 Anykščiai
2024 m. sausio 28 d. - 15:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 90 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Jeigu susitiksime pabūti, pajudėti jaukiai, nuoširdžiai ir atvirai - gal ir žiemą bus lengviau pergyventi?

Kviečiu į atvirą šokio-judesio terapijos patyrimą, kuriame šokis ir judesys bus ne tik mūsų išraiškos įrankiai, bet ir raktas į pasąmonėje užslėptus išgyvenimus. Bandysime atverti tas duris ir žvilgtelt, kas yra viduje.

Šokio-judesio terapija (ŠJT) – tai terapinis judesio naudojimas siekiant vystyti emocinę, kognityvinę, fizinę, dvasinę ir socialinę asmens integraciją. Esminiai ŠJT komponentai yra šokis kaip kūno judesys, kūrybinė išraiška ir tarpasmeninis santykis. ŠJT prielaida – protas, kūnas, emocinės būsenos ir tarpasmeniniai santykiai yra nuolatinėje sąveikoje, o kūno judėjimas atspindi vidinius procesus bei suteikia jų įvertinimo galimybes ir poveikio būdus naudojant ŠJT.

Grupinio užsiėmimo tikslas – atlikti emocinę higieną ir pastiprinti save iš vidaus. Galbūt yra prisikaupusių neigiamų emocijų, įtampų, baimių, nerimo, nuoskaudų, pykčio? Gal patyrėme netektį? Gal jautėme vienišumą ir apleistumą, emocinį alkį ar išgyvenome pokyčių stresą? Pabandysime truputį sumažinti patirtų emocijų naštą ir jas iškomunikuoti kūnu – šokyje, judesyje, per muziką ar tyloje.

Grupinio užsiėmimo metu būname sąmoningi, susitelkę į ČIA IR DABAR, esamą momentą, jį išgyvename ir išveikiame, kad išeitume su palengvėjimu.

Judame iš pirminio impulso, išjungiant proto balsą, vidinį kritiką, tiesiog pasiduodame pasąmoniam judesiui, kad ir koks jis būtų. Leidžiamės nunešami ten, kur mus neša, įeiname į patiriamą būseną… Saugiame kitų judėtojų rate, giliame tarpasmeniniame santykyje, prisiliečiame prie savo sielos žaizdų ir leidžiame joms pradėti gyti. Sąmoningai, dėmesingai save stebėdami ir reflektuodami tai, kas vyksta, galime išeiti iš nemalonių ar sunkių situacijų, jas ATPAŽINDAMI, PRIIMDAMI ir PALEISDAMI.

Šokio-judesio terapijos užsiėmimai vyks nuo 15 val. Tilto g. 2 sekmadieniais (su išimtimis kai kuriomis datomis). Kviečiu prisijungti, tačiau būtinai REGISTRUOTIS IŠ ANKSTO, siunčiant sms telefonu 8-686-53405. Žinutės tekste įrašykite savo vardą, pavardę ir kad dalyvausite šokio-judesio terapijos užsiėmime.

UŽSIĖMIMŲ LAIKAS GALI KEISTIS - sekite skelbimus arba pasiteiraukite tuo pačiu tel. numeriu.

Esu Indrė Šiliauskaitė – šokio-judesio terapijos praktikė, ekstatinio šokio ir terapinio šokio vedlė, sveikatos ir socialinių projektų rengėja, antreprenerė, sveikatos edukatorė. Menų terapiją studijuoju (šiuo metu atlieku tyrimą) jungtinėje VU ir LMTA menų terapijų magistro programoje. Esu kūrėja įvairiose muzikos ir meno formose. Ketvirti metai vedu integruotas menų terapijų edukacijas suaugusiems bei vaikams. Pastarasis dešimtmetis praėjo studijuojant ir praktikuojant sąmoningumo, saviugdos, kūno ir emocinio intelekto lavinimo praktikas, mindfulness, šokio-judesio, muzikos, dailės ir dramos terapijos metodus. Domiuosi įvairiais sveikatos klausimais holistiniu požiūriu, medicina įvairiose senose kultūrose.
Užsiėmimas „Šokio - Judesio terapijos patirtys“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai