RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Lietuviškos kino filmas „Čiulbanti siela“ (2023m., 3D, Trukmė: 1 h 10 min)

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2023 m. gruodžio 19 d. - 18:00
Kaina 5,30 €
Renginys vyko prieš 153 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
 Čiulbanti siela 3D / The Twittering Soul 3D (2023)

Trukmė: 1
h 10 min

Cenzas: N-13

XIX a. pabaiga. Vasaros diena Dzūkijos gamtos apsuptyje. Artinasi audra. Vešlūs miškai ir krūmynai knibžda paslapčių. Dvaro šeimininkas, susižavėjęs naujausia tų dienų fotografijos mada, žiūrinėja stereoskopines nuotraukas. Kitame kambaryje tarnaitė jo dukrai pasakoja apie raganas ir laumes. Tuo metu du muzikantai, keliaudami į kaimo susiėjimą, ima nebeskirti, kur realybė, o kur fantazija. Atėję jie vietoje linksmybių yra įtraukiami į pomirtinių vestuvių ritualą.

XIX a. pabaigoje galima užčiuopti „svieto pabaigos nuojautą“ ir kintančią pasaulėjautą. Politiniai virsmai ir technologinės naujovės skverbėsi į bendruomenes, vis dar turinčias glaudų ryšį su aplinka, gamta ir sava mitologija. Video ir instaliacijų menininkas bei kino režisierius Deimantas Narkevičius, tyrinėdamas istoriją iš šių dienų perspektyvos, sutelkia dėmesį į ano laiko žmonių jausenas ir vaizduotę. Pirmajame lietuviškame ilgo metro 3D filme jis jungia istorinius faktus, folklorinius pasakojimus, ritualus ir gilų gamtos pajautimą į psichodelišką pasaką apie laikus, kurie nulėmė dabartinį pasaulį. Gerai pažįstama Lietuvos gamta atgyja stereoskopiniu formatu su vaizduotę žadinančiu Mišos Skalskio garso takeliu. Archajiška pasaulėjauta čia egzistuoja šalia naujų technologijų. O kas, jei tas glaudus žmogaus ir gamtos ryšys nebūtų nusilpęs? Galbūt dabar gyventume daug darnesniame pasaulyje?

Režisierius / Director: Deimantas Narkevičius

Scenarijaus autorius / Screenplay: Deimantas Narkevičius

Operatoriai / Cinematography: Eitvydas Doskus, Mindaugas Survila

Kompozitorius / Composer: Misa Skalskis

Prodiuseris / Producer: Dagnė Vildžiūnaitė

Vaidina / Cast: Auguste Simulynaitė, Laima Akstinaitė, Greta Petrovskytė, Valentinas Krulikovskis, Aleksas Kazanavičius, Saulius Bareikis, Kamilė Petruskevičiūtė, Amanda Balnionytė, Martina Jablonskytė, Rokas Kaseta, Marius Seliuta, Mindaugas Seliuta, Clotide Rigaud, Zigmas Pakstaitis, Eglė Kasetienė, Vesta Grabštaitė, Laura Garbštienė, Daiva Petruškevičienė

Deimantas Narkevičius
Lietuvos nacionalinės premijos laureatas, skulptorius, videomeno kūrėjas. D. Narkevičiaus darbai eksponuoti 25-iose tarptautinėse meno bienalėse: Venecijos, San Paulo, Stambulo, Gvangdžu, Miunsterio ir kt. Surengė 40 personalinių parodų tarptautinės svarbos meno institucijose, darbai eksponuoti beveik 300 parodų ir 50 tarptautinių kino festivalių. Darbų įsigijo ir eksponavo „MoMANiujorke, Pompidou centras Paryžiuje, „Tate ModernLondone. 2018 m. pelnė Oberhauzeno trumpametražių filmų festivalio pagrindinį prizą.

BILIETAI
Lietuviškos kino filmas „Čiulbanti siela“ (2023m., 3D, Trukmė: 1 h 10 min)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai