RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Muzikiniai pašnekesiai prie Šventosios „Skambantis ruduo“ / Atlikėjai G. Pečkytė, Ž. Galinis, P. Galinienė

Onos ir Jono Karvelių sodyba (Tilto g. 2)
Onos ir Jono Karvelių sodyba (Tilto g. 2) ▶
Tilto gatvė 2, LT-29106 Anykščiai
2023 m. lapkričio 18 d. - 16:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 172 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Skambančio rudens balsai ir garsai:

GITANA PEČKYTĖ Kauno valstybinio muzikinio teatro primadona (sopranas), sukūrusi daugiau kaip 30 įsimintinų vaidmenų operose ir operetėse. Per 25-eris sceninio darbo metus dalyvavo įvairiuose televizijos ir teatro konkursuose, Lietuvos ir tarptautiniuose festivaliuose, koncertavo JAV, Ukrainoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Estijoje ir kitur. Tarp daugybės įvertinimų ir apdovanojimų, visiems gerai žinomi: Lietuvos televizijos „Auksinio balso” konkurso „Triumfo arka” laureatė (2010 m.), įvertinta „Auksiniu scenos kryžiumi“ kaip geriausia 2011 metų Lietuvos operos solistė, gavo Lietuvos teatro sąjungos Kauno skyriaus pagrindinį prizą „Fortūnos” statulėlę, Kauno miesto mero apdovanota III laipsnio Santakos Garbės ženklu. Už nuopelnus Lietuvos scenos meno kultūrai, meistriškumą, talento įvairiapusiškumą, produktyvią kūrybinę, pedagoginę veiklą, įsimintinus vaidmenis operose ir operetėse apdovanota aukščiausiu Kultūros ministerijos Garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk”.

Gitanos Pečkytės kūrybinė biografija bei pedagoginiai nuopelnai įtraukti į leidinį „ASMENYBĖS.  Lietuvos pasiekimai“.

ŽYGIMANTAS GALINIS – jaunosios kartos solistas, bosas-baritonas. 2016 m. įgijęs operos atlikėjo meno magistro laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (prof. Vladimiro Prudnikovo klasėje), nuolatos tobulinasi pas žymius Europos dainavimo pedagogus. Per daugiau nei 10 savo karjeros metų, yra sukūręs daugiau kaip 40 skirtingų vaidmenų Lietuvos teatruose. Talentingas solistas koncertuoja su įvairiais kolektyvais bei orkestrais Lietuvoje ir kitose Europos šalyse. Kartu su žmona Paule Galiniene jis nuolat rengia kamerinio pobūdžio koncertus bei dalyvauja ir pelno laurus įvairiuose tarptautiniuose konkursuose.

PAULĖ GALINIENĖ– pianistė, koncertmeisterė, muzikos dėstytoja. Atlieka fortepijono partijas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, Kauno valstybinės filharmonijos orkestre, kviečiama akompanuoti Kauno valstybiniam chorui. Plėtodama savo pedagoginę veiklą, rengia fortepijono specialybės mokinius įvairiems respublikiniams bei tarptautiniams konkursams, kuriuose jie pelno prizines vietas bei tampa laureatais. Pianistė nuolat organizuoja įvairius koncertus su operos solistais Lietuvoje, akompanuoja dainininkams bei instrumentalistams daugelyje respublikinių ir tarptautinių konkursų Lietuvoje bei kitose Europos šalyse.
Muzikiniai pašnekesiai prie Šventosios „Skambantis ruduo“ / Atlikėjai G. Pečkytė, Ž. Galinis, P. Galinienė
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai