RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Knygos „Ginc ir išminties pedalas“ pristatymas / Susitikimas su grupės „BIX“ būgnininku Gintautu Gascevičiumi

Onos ir Jono Karvelių sodyba (Tilto g. 2)
Onos ir Jono Karvelių sodyba (Tilto g. 2) ▶
Tilto gatvė 2, LT-29106 Anykščiai
2023 m. lapkričio 8 d. - 17:30
Kaina - €
Renginys vyko prieš 181 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Džiugi žinia visiems melomanams Anykščiuose! Lapkričio 8 d. 17.30 val. Tilto g. 2 palėpėje vyks susitikimas su grupės BIX būgnininku Gintautu Gascevičiumi – jis atvyksta pristatyti savo jau legendine tapusios autobiografinės knygos “Ginc ir išminties pedalas”. Kadangi Gintas be savo būgnų niekur nevažiuoja, tad susitikime pažadėjo būtinai pagroti. Unikali galimybė jaunuoliams, svajojantiems išmokti groti būgnais, išgirsti viską gyvai ir pasisemti įkvėpimo iš tikros legendos ir vieno geriausių būgnininkų Lietuvoje.

Apie knygą. Tai pasakojimas apie grupę BIX iš būgnininko Ginto pozicijos su istorijomis iš audringo grupės gyvenimo laukiniais 90-aisiais. Apie grupės pakilimą, gastroles po visą pasaulį ir apie tai, kuo reikėjo užsiimti, kai audringas gyvenimas su gastrolėmis baigėsi.

Paklausus, kaip nusprendė parašyti knygą, būgnininkas pasakoja, kad pirminis sumanymas buvo parašyti apie tai, kaip galima mokytis groti būgnais. Apie tai, kaip jis pats mokėsi ir kaip sukūrė mokymosi sistemą, kuri pasirodė esanti labai efektyvi.

Gintautas papasakojo: “Kai viską, ką buvau sumanęs, surašiau, tekstas išėjo labai trumpas ir neįdomus. Tada pabandžiau knygoje viską apipinti istorijomis apie tai, kaip tie mokymosi būdai atsirado. Tuomet paaiškėjo, kad reikalinga ir priešistorė aiškumo dėlei, kodėl turėjau tiek laiko gaišti ieškojimams ir treniruotėms. Taip netikėtai atsirado ir siužetas.

Žodžiu, pabandžiau parašyti skaitalą, tinkamą pramogai ir turintį šiek tiek naudingos informacijos.

Aprašiau ir kelias istorijas apie grupę, kurioje groju beveik nuo susikūrimo – „Bix“. Nes tai – mano broliai. Neįtikėtinai geras jausmas groti kartu, kai taip jauti vienas kitą, ir tai yra pats tikriausias kapitalas, nenuperkamas ir niekaip dirbtinai nesukonstruojamas.

Vieną skyrių knygoje paskyriau mokymosi groti metodikų aprašymui. Dar vieną – supažindinimui su instrumentais. Čia viskas iliustruota, viskas paaiškinta, tad susigaudyti nebus sunku. Stengiausi aprašyti taip, kad net nieko bendra su muzika neturėję žmonės lengvai viską suprastų, o supratę galėtų šia tema padiskutuoti su muzikantais. O gal net turėtų progą sublizgėti savo žiniomis giminės susibūrimuose ar pokalbyje su taksistu.

Visi arba beveik visi tekste aprašyti įvykiai yra tikri, veikėjų vardai nepakeisti.

Prisipažinsiu, pafantazuota irgi yra, bet tikrai labai nedaug. Tekste rasite ir visiems gerai pažįstamų garsenybių bei reikšmingų Lietuvai ir pasauliui įvykių.”

Susitikimas - nemokamas, tačiau bus prašoma paaukoti salės išlaikymui.

Renginio viršelio nuotrauka - E. Ščerbinskaitės.

Knygą galima įsigyti www.ginto.lt
Knygos „Ginc ir išminties pedalas“ pristatymas / Susitikimas su grupės „BIX“ būgnininku Gintautu Gascevičiumi
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai