RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Šiuolaikinio meno susitikimas „dykuma'23“

Dainuvos slėnis
Dainuvos slėnis ▶
Vilniaus g., Anykščiai
2023 m. rugsėjo 29 d. - 20:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 213 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Ryškiausi dykumos bruožai – tuštuma ir skurdi įvairovė, kur išgyventi gali tik atspariausios rūšys. Ši aplinka turtinga dulkėmis. Jos ramiai ir lėtai klostosi, sluoksniuojasi, raukšlėjasi. Kaip ir meno temos, formatai, dalyviai, interpretacijos, eksperimentai, kuriuos vėjas išnešioja iki tolimiausių upių, slėnių, miškų ir miestų. Dykumoje gali nutikti visi neįmanomi siužetai, ji pakenčia prieštaravimus.

Pirmasis atmosferinis šiuolaikinio meno susitikimas dykuma'23 vyks Anykščių šilelio prieglobstyje, Dainuvos slėnyje, kur prieš kelis šimtus metų anykštėnai turėjo savo „sacharą" – vėjų pustomus kalnus be augalijos. Dabar senosios dykumos smėlynai jau stipriai apžėlę.

Atmosferinis susitikimas dykuma – tai dialogas tarp dviejų skirtingų sričių menininkų. Dialogo įvykis steigia savitą erdvę, kurioje susiduria įvairūs žinojimai ir kūrybiniai impulsai, skleidžiasi skirtumai ir vienovės. Susitikimo metu menininkai vysto savitą bendradarbiavimą, kurio rezultatu tampa viešas trumpalaikis įvykis gamtos apsuptyje.

Pasikeisti kūrybinėmis mintimis pirmojoje dykumoje susitinka kompozitorius Arturas Bumšteinas ir menininkė Greta Grikevičiūtė. Kūrėjų dialogo atomazga – garso ir šviesos instaliacija. Kūrinys, kviečiantis žiūrovus permąstyti erdvę ir stebėti laiko tėkmę joje, prisiminti žmonijos ir žemės praeitį, susieti tarpusavio santykių plotmes ir galimybes. Kas buvo, kai nebuvo? Ko nėra, kai yra visko? Kur yra, kai niekur nėra? Kas bus, kai bus viskas?

Išeiti ir užeiti į dykumą, patirti intelektualinį nuotykį, stebėti klajokles mintis kviečiame rugsėjo 29 d. 20–22 val. Anykščių Dainuvos slėnyje.

Arturas Bumšteinas (1982) baigė kompozicijos magistrantūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, dėstė „Snape Maltings“ meno centre D. Britanijoje, Universitat der Kunste Berlyne, taip pat Vilniaus dailės akademijoje. Menininkas rengia personalines parodas, dalyvauja grupinėse parodose bei festivaliuose Europoje ir JAV. Kūrėjas apdovanotas Europos transliuotojų sąjungos prizu „Palma Ars Acustica“ festivalyje, Boriso Dauguviečio auskaru už garsinių eksperimentų integraciją į naujas teatro formas bei Auksiniu scenos kryžiumi už geriausią muziką spektakliams. Menininkas aktyviai veikia tarpdisciplininio ir garso meno scenoje.

Greta Grikevičiūtė (1985) baigė šiuolaikinės skulptūros magistrantūros studijas Vilniaus dailės akademijoje. Menininkės kūrybai būdingos minimalistinės raiškos, instaliatyvus eksperimentavimas, viešumo ir privatumo, intymumo ribų tyrinėjimas, įtampų fiksavimas. Nagrinėdama mąstymo procesą autorė tarsi flirtuoja su stebėtojo atmintimi. G. Grikevičiūtė kuria šviesos instaliacijas, inicijuoja ir kuruoja menines situacijas, dalyvauja grupinėse parodose.

Projektą organizuoja VšĮKanalas

Remia Lietuvos kultūros taryba ir Anykščių rajono savivaldybė

grafinis dizainas – Hermandrowning
Šiuolaikinio meno susitikimas „dykuma'23“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai