RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Nepatogus kinas po atviru dangumi / Dokumentinis filmas „Šiaurinės srovė“ (2022m., Trukmė: 98min)

Onos ir Jono Karvelių sodyba (Tilto g. 2)
Onos ir Jono Karvelių sodyba (Tilto g. 2) ▶
Tilto gatvė 2, LT-29106 Anykščiai
2023 m. rugsėjo 23 d. - 20:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 242 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Ar gali būti, kad šiukšlės pasiekia šiauriausias pasaulio vietas vandens keliu? Atliekos niekada nėra kažkieno. Jos – visų.

Todėl kviečiame į NEMOKAMĄ kino seansą po atviru dangumi, kuriame suprasite, kad pasakojimas apie plastiko taršos mastą yra vienas tų dalykų, kuriuos geriau kartą pamatyti, nei tūkstantį kartų išgirsti.

Kas? Šiaurinė srovė (2022 m., rež. Steffen Krones, Vokietija, 98 min., cenzas: V)

Kur? Tilto g. komplekso kieme

Kada? rugsėjo 23 d., 20.00 val.

Kokia kalba? Anglų, vokiečių, norvegų kalbos su lietuviškais subtitrais

Apie ką? Arkties vandenyne režisierius Steffenas Kronesas netikėtai randa alaus butelį, pagamintą gimtajame Dresdeno mieste. Grįžęs į Vokietiją jis netgi priduoda rastą tarą ir atgauna jos mokestį. Kaip tai įmanoma? Ar gali būti, kad šiukšlės pasiekia šiauriausias pasaulio vietas vandens keliu? Sukurtos GPS signalais apkarstytos siuntos išmetamos į vandenį Vokietijos upėje atskleidžia plastiko atliekų sankaupų vietas pirmiausia Elbėje, o vėliau ir Lofoteno salų  pakrantėse.

Tyrimas apie šiukšlių judėjimą sykiu yra ir komentaras apie tai, jog atliekos niekada nėra kažkieno. Jos – visų. Nerimą dėl šiukšlių kiekio vandenyse keičia jautrūs pasidalinimai apie gamtos grožį ir mūsų sugyvenimo draugėje svarbą. Tai taip pat ir įkvepianti istorija siekiant pokyčio, prie kurio galime prisidėti kiekvienas.

Čiupk draugą į parankę, pasiimk kur prisėsti, kuo apsigaubti jeigu bus vėsu, ir pasinerk į dokumentinį Nepatogaus kino seansą.
Nepatogus kinas po atviru dangumi / Dokumentinis filmas „Šiaurinės srovė“ (2022m., Trukmė: 98min)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai