RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Storių pažinimo tako atidarymas ir ekskursija

Anykščių miestas / rajonas
Anykščių miestas / rajonas ▶
Anykščiai, Utenos apskritis, Lietuva
2023 m. birželio 21 d. - 17:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 316 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Aukštaitija praturtėjo dar vienu pažintiniu taku – Anykščių regioniniame parke įrengtas Storių pažintinis takas, kuris veda prie Struvės geodezinio lanko trianguliacijos punkto. Čia lankytojai gali ne tik suvokti mūsų planetos dydį, bet ir prisiliesti prie Struvės geodezinio lanko istorijos, matavimų metodų.

Storių geodezinis punktas – tai vienas iš 18 esančių Lietuvoje, į UNESCO Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo sąrašą įrašyto Struvės geodezinio lanko punktų.

Visą 1200 m kelią jus lydės informaciniai stendai, kurie padės suvokti Struvės geodezinio lanko matavimų principą, sudėtingumą, svarbumą bei unikalumą.

Struvės geodezinis lankas buvo sukurtas XIX amžiuje. Atsiradus moderniems skaičiavimo prietaisams jis tapo nebereikalingas ir dabar daugumą punktų sunku pasiekti. Tad Lietuvos ir Latvijos saugomų teritorijų specialistai parengė bendrą projektą, kuriuo ne tik atnaujino arba įrengė trijų Struvės geodezinio lanko punktų – Storių, Lietuvoje bei Jekabpilio ir Daborkalnio, Latvijoje infrastruktūrą, bet ir sukūrė tarptautinį turistinį maršrutą, kuriuo skatina patogiai keliauti per Struvės geodezinio lanko punktus ir įgyti vertingų žinių apie šį unikalų įrenginį.

Sekdami naujuoju maršrutu galėsite keliauti per keturias šalis – Lietuvą, Latviją, Estiją ir Suomiją. Lietuvoje siūloma aplankyti keturis punktus – Paliepiukus, Meškonis, Storius ir Gireišius, Latvijoje4, Estijoje3, o Suomijoje1 punktą.
Storių pažinimo tako atidarymas ir ekskursija
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai