RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Kino filmas „Veidrodis“ (2023m., Trukmė: 70 min)

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2023 m. birželio 19 d. - 18:00
Kaina 5.30 €
Renginys vyko prieš 319 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
AYENA / VEIDRODIS

Trumpai

Vieną akimirką trukęs keršto išpuolis pakeitė dviejų Indijos moterų gyvenimus visiems laikams.

Išgyvenusios rūgšties atakas, atstumtos visuomenės, Ritu ir Faraha ieško būdų kaip atkurti savo gyvenimus. Sužaloti veidai, tačiau nepalaužiamos sielos – šioms moterims kiekviena nauja diena yra išbandymas.

Ganėtinai keista, tačiau randai Ritu padėjo išgarsėti. Ją kartas nuo karto kalbina televizijos, ji dalyvauja madų šou ir net vaidina Bolivudo filme. Vis dėlto ji dažnai jaučiasi vieniša, slegiama toksiškos draugystės su tokio pat likimo bičiule. Ji nori būti mylima ir apkabinta. Faraha, priešingai, po rūgšties atakos susitaikė su savo vienišumu ir nauju gyvenimo būdu. Jai pradėjus džiaugtis laisve ir nepriklausomybe, Faraha pajaučia užgimstantį norą tapti mama.

Atspindėdamas šešėlius ir šviesas, viltį ir beviltiškumą Ritu ir Faraha gyvenimuose, filmas Ayena tampa veidrodžiu, kuriame galime pamatyti ir savo atspindžius.

Režisierius apie filmą

Patirtis kuriant filmą „Ayena“ privertė mane svarstyti klausimus apie tapatybę. Kaip ji keičiasi nuo tos akimirkos, kai veidas yra subjaurojamas?

Rūgšties atakos yra viena iš smurto dėl lyties formų, kuomet kūnas apipilamas rūgštimi, tiksliau – moters veidas. Tai siekis paniekinti ir kontroliuoti moterį, subjaurojant jos veidą visam gyvenimui. Artimai bendraudamas ir filmuodamas Ritu ir Faraha aš tapau liudininku jų kasdienės kovos, kaip nežiūrint į neaprėpiamą praradimo jausmą, jos kantriai ir kruopščiai stengiasi susigrąžinti savo gyvenimus.

Šio filmo kūrimas man suteikė galimybę būti klausytoju, kartais su filmavimo kamera, kartais be jos, aš tapau drąsinančių istorijų apie išgyvenusių rūgšies atakas klausytoju. Ši patirtis padėjo man suprasti savo paties gyvenimą, kuris, jaučiu, atsispindi filme. Tikiu, kad savo įtaigiu emocionalumu “Ayena” pasieks žiūrovų širdis, padės jiems permąstyti tapatybės aspektus.

Žiūrovams mes norime parodyti šių moterų gylį, nekeliant jų aukščiau kitų ir nesudievinant, bet kartu ir nenužeminant jų, nerodant kaip neįgalių. Paprastas stebėjimas atveda mus į šviesiausius jų gyvenimo momentus – jų brendimo laiką, jų gilius pokalbius, trumpalaikes nerūpestingumo ir laisvės akimirkas.

Režisierius: Siddhant Sarin

Korežisierius: Debankon Solanky

Montuotojas: Nilanjan Bhattacharya

Kompozitorius: Gintaras Sodeika

Garso dizaineris: Israel Banuelos

Prodiuseriai:
Siddhant Sarin (Indija), Arūnas Matelis (Lietuva), Algimantė Matelienė (Lietuva), Sarah Kang (Pietų Korėja)

Kalba: hindi / urdu

Subtitrai: lietuvių / anglų

70 min
Kino filmas „Veidrodis“ (2023m., Trukmė: 70 min)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai