RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Miško maudynės su Mila Monk

Anykščių miestas / rajonas
Anykščių miestas / rajonas ▶
Anykščiai, Utenos apskritis, Lietuva
2023 m. balandžio 30 d. - 15:00
Kaina 20 €
Renginys vyko prieš 360 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
MIŠKO MAUDYNĖS – moksliškai pagrįsta sveikatinimo metodika ir kartu menas, kaip įsileisti mišką į savo kūną per pojūčius ir pasijusti visapusiškai gyvam, užmegzti ryšį su aplinka, kitais ir pačiu savimi.

Tai sensorinė praktika, kai maudomės ne vandens telkinyje, bet per pojūčius panyrame į miško atmosferą. Gido užduotis – įkvėpti žmogų užmegzti ryšį su mišku, gamta, naudojant tam tikrus pratimus-kvietimus, kurie padeda atsijungti nuo minčių srauto, suaktyvinti kūno pojūčius ir giliai atsipalaiduoti, sumažinti stresą, pajusti lengvumą, malonumą ir džiaugsmą.

Japonų ir kitų šalių mokslininkų duomenimis, dėmesingai būnant miške:

sumažėja stresas

pagerėja nuotaika, sumažėja nerimas,

išauga gebėjimas susikaupti,

padidėja energijos kiekis,

pagerėja miegas,

sustiprėja imuninės sistemos funkcija

normalizuojasi kraujo spaudimas

Miško maudynes ves MILA MONK - pirmoji sertifikuota miško maudynių gidė Lietuvoje, baigusi miško maudynių gidų mokymus tarptautiniame Miško terapijos institute bei ekoterapijos mokymus Pacifica Graduate institute JAV. Ji yra Miško terapijos ir edukacijos centro bendraįsteigėja ir vadovė, Anykščių miško festivalio Miško terapijos dienos koordinatorė, vertėja, kartu su kolege išvertusi vieno iš miško terapijos pradininkų, japonų mokslininko Qing Li knygą „Miško maudynės“ į lietuvių kalbą. Mila veda miško maudynių seansus Vilniaus ir kituose Lietuvos miškuose (Belmonto draustinyje, Anykščių šilelyje, Juodkrantės sengirėje, Aukštaitijos nac. parke ir kt.), taip pat ir už Lietuvos ribų (Lenkijoje, Norvegijoje), organizuoja miško pojūčių stovyklas, skaito pranešimus apie ryšio su gamta svarbą fizinei ir psichinei sveikatai bei emocinei būklei, veda virtualius streso mažinimo ir gilaus atsipalaidavimo seansus, pagrįstus miško maudynių metodika.

KADA: 2023 04 30 d., 15 - 17:00

KUR: Anykščių šilelis, Anykščiai. Tikslesnės koordinatės bus nurodytos užsiregistravusiems.

KĄ TURĖTI?

- Oro sąlygoms pritaikyta apranga (rekomenduojama apsirengti šilčiau nei į žygį, miško maudynės - lėta praktika), patogi avalynė

- Apsauga nuo lietaus (atitinkami drabužiai, skėtis)

- Vanduo arba šiltas gėrimas gurkšnoti eigoje, pagal poreikį

- Neperšlampamas kilimėlis prisėsti (gali praversti)

КАINA: 20 EUR. Studentams ir senjorams - 50 proc. muolaida.

Jei registruojatės su DOVANŲ KUPONU, registracijos formoje nurodykite kupono numerį.

Jei norite miško maudynių patirtį dovanoti kitam asmeniui – parašykite adresu milosmiskomaudynes@gmail.com, atsiųsiu dovanų kuponą.
Miško maudynės su Mila Monk
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai