RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Patyriminė jausmų kelionė per spalvas

Anykščių jaunimo klubas
Anykščių jaunimo klubas ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2023 m. balandžio 26 d. - 16:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 365 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Balandžio 26 dieną, 16 valandą, kviečiame Tave į patyriminę jausmų kelionę per spalvas!

Išbandysime kurti fraktalinius piešinius, kurie nuspalvins kasdienybę dar nematytomis spalvomis!

KAS GI YRA TIE FRAKTALAI?

Pirmiausia, fraktalams yra būdingos netaisyklingos, “netobulos” formos. Apsižvalgę aplinkui, galime pastebėti, kad aplink mus yra labai daug įvairiausių netaisyklingų formų. Daugiausia jų, žinoma, gamtoje. Tai medžiai, vandens telkinių kranto formos, debesys, ant grindų išlietos sultys ir net žmogaus kūnas. Tačiau, visos šios gamtos formos turi iš pirmo žvilgsnio nematomą paslėptą tvarką. Tai lyg tobulumas netobulume ir atvirkščiai.

Ko gero, pats paprasčiausias fraktalo apibrėžimas - tai forma, panaši į save. O ką gi reiškia “panaši į save”? Tai reiškia, kad netaisyklingos formos detalė panaši į visumą.

Piešinys tarsi maža kasdienybės detalė, tačiau ji gali iliustruoti visumą, mūsų vidinį jausmų ir išorinį patyrimų pasaulį.

KAIP YRA PIEŠIAMI FRAKTALAI?

Paimame paprastą baltą popieriaus lapą, į rankas imame pieštuką / rašiklį, užsimerkiame ir piešiame. Su rašikliu neatitraukdami rankos vedžiojame įvairiausias linijas. Visokias, kokios tik šauna į galvą. Atsimerkiame. Ir pamatome gautą rezultatą. Pradžioj, tai tik priraizgaliotas popieriaus lapas, tačiau tuomet ir prasideda visa fraktalų kelionė. Tik jau su spalvomis. Spalvos padeda sukurti savo autentišką fraktalinį paveikslą.

Fraktalų piešimas yra ne tik meninė terapija, tačiau toks užsiėmimas padeda atsipalaiduoti, išlaisvina iš tobulumo gniaužtų, padeda labiau skleistis kūrybingumui, lavina vaizduotę, padeda labiau pažinti save ir savo būseną, taip pat, tai yra turiningas laisvalaikio leidimo būdas!

AR FRAKTALUS PIEŠIANT BŪTINA TURĖTI PIEŠIMO ĮGŪDŽIŲ?

Visai ne! Visi, kas nulaiko pieštuką, gali juos piešti. Jei žmogus mano nemokantis piešti, tai tik privalumas. Tačiau, jeigu jau mokate piešti, šis metodas gali atverti naują požiūrį į piešimą, suteikti įkvėpimo.

Tad, SUSITINKAME SPALVŲ KELIONĖJE, kurios metu dar mus lydės kvapnūs eterinių aliejų aromatai bei lengva foninė muzika!
Patyriminė jausmų kelionė per spalvas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai