RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Atvelykio koncertas / Prisimenant Luciano Pavarotti

Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras
Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras ▶
Vilniaus g. 36, LT-29145 Anykščiai
2023 m. balandžio 15 d. - 16:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 350 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
2023 m. balandžio 15 d., 16 val. Koplyčioje (Vilniaus g. 36, Anykščiai) koncertuos tenoras iš Italijos Donato Ravini ir pianistė Rūta Blaškytė. Atliks programą, skirtą prisiminti didįjį tėvynainį Luciano Pavarotti.

Solistas Donato Ravini Lietuvos scenose pasirodo nuo 2015 metų, Anykščiuose dainavo pernai metų gruodį, operos solistės anykštėnės Onos Zabielaitės namuose pristatė jautrų repertuarą ir žinutę migrantų tema.

D. Ravini
pamilti klasikinę muziką, meną paskatino vidurinės mokyklos mokytojai, kurie buvo saleziečių vienuoliai. Donato susirado mokytoją ir pradėjo mokytis dainuoti belcanto. Mokytojas, žymus italų baritonas Lino Puglisi, ne tik davė vertingas dainavimo pamokas, įtraukė solistą į pasirodymus, bet labai prisirišo prie savo mokinio. Draugystė buvo abipusė ir itin vaisinga: D. Ravini išmoko daugelio žymių itališkų operų tenorų partijas, įrašė CD, kūrė solines programas Lietuvos, Italijos publikoms. Lietuvos scenose dalyvauja pastatymuose kaip atlikėjas-tenoras ir meno vadovas, pasirodė su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro dirigentu Martynu Staškumi ir jo vadovaujamu kameriniu orkestru, sopranais Joana Gedmintaite, Aiste Pilibavičiūte, Aiste Širvinskaite-Ruškiene, tenoru Tomu Pavilioniu, bosu Tadu Girininku, su orkestro dirigentu Robertu Bliškevičiumi ir su jo „Modus“ orkestru iš Vilniaus; su latvių orkestro dirigentu Guntars Bernāts ir jo orkestru „Gaudeamus“ iš Rygos (Latvija); su Vilniaus styginių kvartetu “Archi Quartett“ (sąstatas iš LNOBT muzikantų). D. Ravini surengė klasikos šou taip pat su pianistais: Aleksandru Vizbaru (LNOBT koncertmeisteris), Rūta Blaškyte (Kauno valstybinio muzikinio teatro koncertmeistere), Linu Dužinsku, Paule Galiniene, Lina Giedraityte.

Anykščiuose
solistui akompanuos publikai pažįstama ir mylima Kauno muzikinio teatro koncertmeisterė pianistė Rūta Blaškytė. Žavų koncertą pristato klasikinės, džiazo muzikos renginių kompanija „Klasikos degustacija“, Anykščių menų centras, A.Vienuolio-Žukausko ir A. Baranausko memorialinis muziejus, jo organizavimą finansavo regiono kultūros rėmėjos – kompanijos „Anykščių energetinė statyba“, „SPA Vilnius“ ir „Alauša“. Koncertas yra nemokamas, svečiai gali prisidėti tokia suma, kokia nori.

Daugiau informacijos telefonu +370 686 47 096
Atvelykio koncertas / Prisimenant Luciano Pavarotti
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai