RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Festivalis „Kino pavasaris“ / Kino filmas „Lokių čia nėra“ (2022m., Trukmė: 107 min)

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2023 m. balandžio 3 d. - 18:00
Kaina 5.30 €
Renginys vyko prieš 382 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Lokių čia nėra / No Bears Khers nist

2022 Iranas 107 min N-16

RežisieriusJafar Panahi

Scenarijaus autoriaiJafar Panahi

Aktoriai
Jafar Panahi, Naser Hashemi, Vahid Mobaseri, Bakhtiyar Panjei, Mina Kavani

ProdiuseriaiJafar Panahi

Operatorius –  Amin Jafari

Montažo režisierius –  Amir Etminan

Pardavimo agentas Celluloid Dreams

PlatintojasKino Pavasaris Distribution

VertimasŠeida Kauzonė

Dialogai
– farsi

Subtitrai
– lietuvių, anglų

Režisierius Jafaras Panahi vaidina pats save. Jam draudžiama išvykti iš Irano, todėl apsistojęs pasienio kaimelyje jis jaučiasi esąs arčiau Turkijoje dirbančios filmo kūrybinės komandos. Abiejose sienos pusėse paraleliai vystosi dvi meilės istorijos. Įsimylėjėliams, siekiantiems pabėgti nuo prietarų, tradicijų ir priespaudos, šalių sienos tampa tragiškais spąstais. O jų negandų centre su tokiu pat laisvės troškimu širdyje ir kamera rankose atsidūręs režisierius – sukrėstu liudininku.

„Tai jau penktas Jafaro Panahi filmas nuo tada, kai Irano valdžia uždraudė jam kurti. Genialus jo išradingumas pasakoti istorijas stipriai suvaržytomis sąlygomis nepaliauja stebinti. Šis filmas – tai aukštasis metakino pilotažas, todėl kalbėti apie jį galima be galo. Tačiau šiuo metu išskirčiau vieną dalyką: Panahi sugebėjimas ir drąsa atvirai abejoti net pačiu savimi – savo metodais ir tikslais – yra tai, kas skiria viduje laisvus žmones nuo tų, kurie juos uždaro į kalėjimus.“ (Ignė Smilingytė)

Apdovanojimai

Pasaulinė premjera:
Venecijos kino festivalis, Konkursinė programa, 2022 m.

Apdovanojimai: Specialus žiuri prizas, Venecija, 2022 m.

Režisierės(-iaus) biografija

Jafaras Panahi
(g. 1960 Irane) yra vienas iš nepriklausomų Irano naujosios bangos režisierių. Jo debiutinis filmas „Baltasis balionas“ (1995) Kanuose apdovanotas „Auksine kamera“, „Veidrodis“ (1997) Lokarne laimėjo „Auksinį leopardą“, „Ratas“ (2000) – „Auksinį liūtąVenecijoje, „Purpurinis auksas“ (2003) – „Ypatingo žvilgsnio“ žiuri prizą Kanuose, o „Nuošalė“ (2006) – „Sidabrinį lokįBerlyne. 2010 m. Panahis buvo areštuotas ir nuteistas už „propagandą prieš sistemą“. Jau po to, kai Panahiui buvo uždrausta režisuoti, į Kanus kontrabandos keliu išsiųstas „Tai ne filmas“ („Kino pavasaris“), 2013 m. Berlinalę pasiekė „Nuleista užuolaida“, šis filmas apdovanotas „Sidabriniu lokiu“, o 2015 m. „Taksi“ („Kino pavasaris“) įvertintas „Auksiniu lokiu“. 2018 m. jau jetvirtasis nuo 2010 m. draudimo režisieriaus filmas „Trys veidai“ („Kino pavasaris“) Kanuose apdovanotas už geriausią scenarijų.
Festivalis „Kino pavasaris“ / Kino filmas „Lokių čia nėra“ (2022m., Trukmė: 107 min)
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai