RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Animacinių filmų festivalis „Tindirindis“ 2022 / Pirmoji diena

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2023 m. sausio 19 d. - 10:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 435 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
2023 Sausio 19-20 dienomis, Anykščių kultūros centre bus rodomi Animacijos festivalio „Tindirindis2022 metų animacinių filmų programos, skirtos vaikams, jaunimui ir suaugusiems. Kviečiame žiūrovus, 1-4 klasių Anykščių moksleivius ir ukrainiečius vaikus, jaunimą ir suaugusiuosius. Dalyvavimas nemokamas.

Tarptautinis animacinių filmų festivalis Tindirindis įsteigtas 2003 metais. Festivalį organizuoja UABVilanimos filmų studija“, VšĮFilmų štrichai“ ir asociacija „ASIFA Lietuva“. Asociacija „ASIFA Lietuva“ įkurta 2016 metais. Tai Lietuvos nacionalinis padalinys Tarptautinės asociacijos „ASIFA International“. ASIFA atstovai susitinka svarbiausiuose pasaulio animacijos festivaliuose.

SAUSIO 19-TĄ DIENĄ

10:00 val. - programa 19RET - „Svečiuose pas dainų autorių. Kaktuso paslaptis.“ (lietuvių ir ukrainiečių k.) 18 trumpametražių filmų. Trukmė - 72 min. (Rodoma didžiojoje salėje)

Šioje retrospektyvinėje programoje net devyni Ukrainos režisieriaus Stepano Kovalio filmai po 3 minutes iš ciklo „Mano kraštas – Ukraina“, kuriuose autorius pristato ne tik trumpas ir mielas ukrainiečių pasakas, bet ir parodo mums skirtingų miestų istorijas. Čia sužinosite ir apie Luhansko stepes, Legedziną, Krivoij Rogą, Ternopilį, Lvivą, Krymą ir kitus. Visas šias istorijas pasakoja linksmuolis katinas ir jo šeimininkas, dainų ir istorijų rašytojas.

Lietuviškoji programos dalis sudaryta iš H. Vaigausko, I. Bereznicko, J. Leikaitės, V. Aškinio, Z. Šteinio trumpų filmų. Čia pamatysime linksmas kurmio išdaigas, paršiuko Čiuko ir kito žvejo žūklės nuotykius, Kalėdų senelio paskutinę dovanėlę, paukščių ginčą dėl stebuklingo skaičiaus, vaikus gatvėje, senelio ir vaikučių nuotykius Zervynų kaime, greitąjį laiškanešį ir po nakties išsiskleidusį paslaptingąjį kaktuso žiedą.

Kviečiami pradinių, 1-2 klasių mokiniai. Taip pat ukrainiečiai vaikai.

11:30 val. - programa 20RET – „Vis tiek Odesa. „Aeroplanas“ (lietuvių ir ukrainiečių kalba). 15 trumpametražių filmų. Trukmė - 72 min. Kviečiami pradinių, 1-4 klasių mokiniai. Taip pat ukrainiečiai vaikai. (Rodoma didžiojoje salėje)

Šioje retrospektyvinėje programoje kita devynių Ukrainos režisieriaus Stepano Kovalio filmų po 3 minutes kolekcija iš ciklo „Mano kraštas – Ukraina“, kuriuose autorius pristato trumpas ir nuotaikingas ukrainiečių pasakas, apie Jaroslavo dubenį, magišką purvą, o taip pat ir šakutės istoriją, velykinių kiaušinių, saulės akmens, juodojo ežero, smėlio dugno ir Odesos istoriją. Su humoru ir linksmai šias istorijas pristatys linksmuolis katinas ir dainų bei istorijų rašytojas.

Lietuviškoji programos dalis sudaryta iš H. Vaigausko ir J. Leikaitės trumpų filmų, kuriuose tėtis gamins aeroplaną savo vaikams, o po to keliaus su jais žvejoti, slidininkai patirs daugybę linksmų nuotykių, paukštis išmaitins milžinišką jauniklį, paršiukas Čiukas pristatys svarbų siuntinį, o sraigė Maiva sugalvos pasikeisti savo kiautą į kaktusą. Daug linksmų ir žaismingų istorijų.

13:00 val. - programa 21RET – „Petrykivka. Jūros draugas – paršiukas Čiukas“ (lietuvių ir ukrainiečių kalba). 14 trumpametražių filmų. Trukmė - 70 min. Kviečiami pradinių, 1-4 klasių mokiniai. Taip pat ukrainiečiai vaikai. (Rodoma didžiojoje salėje)

Šioje retrospektyvinėje programoje trečia devynių Ukrainos režisieriaus Stepano Kovalio filmų po 3 minutes kolekcija iš ciklo „Mano kraštas – Ukraina“. Filmuose autorius pristato trumpas ir nuotaikingas ukrainiečių pasakas, apie tokius miestus kaip Umanė, Borščivas, Svjatogoras ir Dubno, o taip pat ir istorijas apie laivą stepėje, apie Kazokų Dūmą, apie juodąjį dirvožemį, apie vaizdingus riterių turnyrus. Pastovus filmo herojus linksmuolis katinas nuotaikingai ir pristatys šias istorijas kartu su dainų bei istorijų autoriumi.

Lietuvos animacijos režisieriai A. ir A. Seleniai, I. Bereznickas, H. Vaigauskas, J. Sakalauskas mažiesiems žiūrovams skiria savo filmus apie Nykšt Pykšt Tukus, sniego senį ir Kalėdų senelį, apie tarpplanetines krepšinio varžybas ir Bermudų žiedą, apie paršiuko Čiuko nuotykius jūroje, bičių kalnuose ir piratų saloje.
Animacinių filmų festivalis „Tindirindis“ 2022 / Pirmoji diena
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai