RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Ievos Jukštaitės fotografijų paroda „Beribis pasaulis“

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2023 m. sausio 2 d. - 08:00
Kaina - €
Paroda baigėsi prieš 421 d.!
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Esu pagal išsilavinimą finansininkė, bet šiuo metu dirbu kokybės vadove. Menas visada buvo arti manęs, nes mokyklos laikais lankiau dailės mokyklą. Bet vėliau dailė liko tik malonus būdas praleisti laiką su savimi. Fotografija susidomėjau labai senai, turbūt paauglystėje. Tada fotografuodavau kelionėse su juostiniu fotoaparatu. Vėliau save bandžiau rasti gamtos fotografijoje, bet tai irgi nebuvo mano stiprioji pusė. Todėl ilgą laiką fotografija buvo tik pomėgis kelionėse, įamžinti draugų susitikimus ir pan. Šiaip turėjo didelę baimę fotografuoti žmones, bet vieną vasarą nusprendžiau, kad tai turi įveikti ir tiesiog per vasaros sezoną padariau nemokamų kokių 12 asmeninių fotosesijų.

Ir tai man leido suprasti, kad man labai patinka fotografuoti žmones ir kad aš tą sugebu. Labai dažnai manęs klausia kodėl pasirinkau “nude” temą ir kaip tai įvyko mano gyvenime.

Kartais atrodo, kad viskas susidėliojo savaime. Tada buvau praradusi darbą ir reikėjo kažkuo užsiimti. Sugalvojau eiti į fotografijos kursus. Praėjau vienus, tada sekė kiti, kurie jau buvo gilesni ir tikslas – baigiamasis darbas – fotografijų ciklas. Galėjau rinktis iš trijų temų: gatvės fotografija, žanrinis portretas ir “nude”. Viskas taip susiklostė, kad nutariau išbandyti nude, nes kaip ir savaime atsirado modelis, kuris sutiko įgyvendinti mano idėja – mano draugė, kuri tuo metu išgyveno skyrybas su vyru. Ir mes sukūrėme cikla “Requiem buvusiam Aš”. Tai ciklas apie žmogaus transformaciją. Šiame cikle apjungiau ne tik fotografiją, bet ir įterpiau savo mintis apie kiekvieną nuotrauką.

Kadangi esu gamtos vaikas, man labai patinka fotografuoti gamtoje. Tiesiog ir žmogus gamtoje jaučiasi kitaip, jis tarsi save apnuogina, nusimeta visas kaukes. Studijinę fotografiją dar tik pratinuosi.

Mano fotografijose dažnai galima išvysti nuogus vyrus. Kodėl pasirinkau tokią temą, nes tiek moters, tiek vyro kūnas yra nuostabus gamtos kūrinys ir vyro kūną galima pateikti estetiškai, gražiai. Be to, labai mažai fotografų, kurie dirba su vyrais “nude” tematika. Tiesiog bendraujant supranti, kad tiek moterys, tiek vyrai  išgyvena tas pačias problemas dėl savo kūno, ir vieniems ir kitiems reikia dėmesio. O fotografija leidžia save pamatyti iš šalies.

Taip, gal dar nuogas vyro kūnas šokiruoja, bet jis irgi yra nuostabus ir jis vertas dėmesio fotografijoje.

Tai vat tokia mano fotografijos kelionė.

Paroda: 2023.01.02-2023.03.01
Ievos Jukštaitės fotografijų paroda „Beribis pasaulis“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai