RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

PINHOLE dirbtuvės su Arūnu Kulikausku

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2022 m. gruodžio 17 d. - 12:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 490 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Gruodžio 17 dieną, 12 valandą Angelų muziejuje-Sakralinio meno centre vyks „PINHOLE“ dirbtuvės, kurias ves ARŪNAS KULIKAUSKAS.

Dirbtuvės yra NEMOKAMOS

Dalyvius kviečiame ATSINEŠTI PO DVI TUŠČIAS, švarias ir vienodas GĖRIMŲ SKARDINES!

PINHOLE (ang. „adata išdurta skylutė„) arba CAMERA OBSCURA (lot. „tamsus kambarys“) – tai fotografavimo technika, kuomet dėžutėje pragręžiama skylutė ir į jos vidų dedama šviesai jautri medžiaga. Fotografuojant šiuo būdu vaizdas gali būti fiksuojamas labai ilgai: minutę, valandą, net parą ar ilgiau.

PINHOLE fenomenas buvo pastebėtas jau prieš 2500 metų Kinijos filosofo Mozi, vėliau Europoje buvo aprašytas Aristotelio. Leonardas da Vinči irgi jį žinojo ir bandė pritaikyti praktikoje. Bet tik atsiradus fotografinėms medžiagoms tapo įmanoma tai užfiksuoti ir parodyti netamsioje patalpoje.

Saulė keliaudama dangumi kasdien brėžia brūkšnį danguje. Priklausomai nuo metų laiko, tas brūkšnys vis labiau kyla arba leidžiasi.

Pasigaminus paprastą pinhole kamerą yra įmanoma visa tai nufotografuoti.

Mes aptarsime visus šiuos reiškinius, kiekvienas pasigaminsime po tokią kamerą ir pritaisysime jas fotografuoti Saulės danguje taką. Vėliau, už kelių savaičių, pabandysime pasižiūrėti, kaip mums pavyko, ir pasidarysime užfiksuotų saulės takų fotografijų atspaudus.

Projektą „Neatrasti D. Tarabildienės fotoeksperimentai – kūrybinė inspiracija anykštėnams“ remia Lietuvos kultūros taryba ir Anykščių rajono savivaldybė.
PINHOLE dirbtuvės su Arūnu Kulikausku
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai