RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Penkiaminutės fotografijos iššūkis su Gintu Kavoliūnu

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2022 m. lapkričio 16 d. - 15:30
Kaina - €
Renginys vyko prieš 526 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Lapkričio 16 d. (trečiadienį) 15.30 Angelų muziejuje-Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11) vyks PENKIAMINUTĖS FOTOGRAFIJOS DIRBTUVĖS, kurias ves fotomenininkas GINTAS KAVOLIŪNAS.

Dirbtuvės NEMOKAMOS!

Fotografavimas tiesiai į fotografinį popierių, kartais dar vadinamas penkiaminute. Penkiaminutė – inversinis fotografavimo būdas, kurio principus dar 1839 metais išrado Hippolyte’as Bayard’as. Tuo laikmečiu, dėl įvairių peripetijų, jo išradimas neišpopuliarėjo, tačiau atgimė XX amžiuje. Panašiu principu tarpukariu fotografuodavo keliaujantys mugių ir kitų švenčių fotografai.

Penkiaminutės procesas ypatingas tuo, kad norint nufotografuoti ir padaryti nuotrauką nereikalinga didelė fotolaboratorija. Pakanka nešiojamos laboratorinės dėžės su rankovėmis ir visas procesas padaromas apytikriai per 5 minutes. Renginio metu galėsite nusifotografuoti savo ar šeimos portretą bei pamatyti visą vienetinės nuotraukos ryškinimo procesą. Patirsite ne tik fotografavimą nejudant nuo 2 iki 30 sekundžių, bet ir išvysite vaizdo ryškėjimo stebuklą.

Ramiai išsėdėti reikiamą laiką gali būti sunkiausias ir tuo pačiu linksmiausias potyris, dar labiau priartinantis prie senosios fotografijos bei senojo fotografavimo atkūrimo.

Projektas „Neatrasti D. Tarabildienės fotoeksperimentai – kūrybinė inspiracija anykštėnams“ .

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Anykščių rajono savivaldybė.
Penkiaminutės fotografijos iššūkis su Gintu Kavoliūnu
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai