RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Seminaras „Kodėl reikia kalbėti apie psichikos sveikatą?“

Virtuali kultūra
Virtuali kultūra ▶
Internetas
2022 m. lapkričio 14 d. - 12:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 529 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
„Žmogus, turintis psichikos sveikatos sutrikimų yra nepatikimas“, „lankytis pas psichologą yra gėda“, „neigiamų emocijų (pykčio, liūdesio) rodyti negalima“ – tai vieni iš mitų, kurie prisideda prie psichikos sveikatos stigmatizavimo.

Neretai pamirštame savo psichologinę gerovę ir dėl stereotipų jaučiame baimę ar net gėdą kreiptis psichologinės pagalbos. Tačiau svarbu prisiminti, kad emocinė gerovė yra glaudžiai susijusi su gera savijauta, socialiniu bei profesiniu gyvenimu, motyvacija užsiimti mėgstamomis veiklomis ir kt. Todėl ypač svarbu skatinti empatišką požiūrį į psichikos sveikatos sutrikimus ir drąsinti kreiptis psichologinės pagalbos esant poreikiui.

Lapkričio 14 d. (pirmadienį) 12.00 val. kviečiame nuotoliniu būdu klausytis pokalbio apie tai, kodėl svarbu kalbėti psichikos sveikatos tema.

Nevyriausybinės organizacijos „Stebėk teises“ atstovė Aistė Zakarauskaitė kalbins pagalbos moterims linijos psichologę Iloną Fenn. Pokalbio trukmė – 1 val.

Pokalbio metu aptarsime:

Kas yra psichikos sveikatos stigma;

Dėl kokių priežasčių vyrauja neigiamas požiūris į psichikos sveikatos sutrikimus ir kreipimąsi psichologinės pagalbos;

Kaip skatinti pokalbius psichikos sveikatos temomis.

Planuojančius klausytis pokalbio, kviečiame užsiregistruoti iki lapkričio 13 d. Registracijos forma: https://bit.ly/3sGyg7v

Seminaras yra Anykščių rajono savivaldybės finansuojamo projekto, „Psichikos sveikatos stiprinimas, savižudybių ir smurto prevencija Anykščių rajone“, dalis.

Turite klausimų? Parašykite mums el. paštu info@stebekteises.lt
Seminaras „Kodėl reikia kalbėti apie psichikos sveikatą?“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai