RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Filmo „SENIS PRIE JŪROS“ peržiūra / Vytauto V. Landsbergio filmas

Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras
Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras ▶
Vilniaus g. 36, LT-29145 Anykščiai
2022 m. spalio 7 d. - 17:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 561 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
SPALIO 7 D. 17.00 val. ANYKŠČIŲ KOPLYČIOJE vyks Vytauto V. Landsbergio filmo „SENIS PRIE JŪROS“ peržiūra, diskusija ir naujos knygos „LAIKINAS NUMAS“ pristatymas.

ĮĖJIMAS LAISVAS

2022 metų spalio 18-ą dieną profesoriui Vytautui Landsbergiui sukanka 90 metų. Jubiliejaus proga režisierius Vytautas V. Landsbergis sukūrė filmą-portretą apie savo tėvą. Filmas „Senis prie jūros“ - tai asmeniškas, (auto)ironiškas kino portretas apie devyniasdešimtmetį žmogų, vis dar aktyvų, pilietišką ir kūrybišką, kažkada stovėjusį Lietuvos Nepriklausomybės atstatymo darbų fronte.

Tačiau filmas ne apie praeitį ar kažkada nutikusias politines sėkmes bei nesėkmes, o apie dabartį. Brandaus, valingo, pasiutusiai užsispyrusio žmogaus portretas, nepalaužiamo, skaidraus ir aiškaus mąstymo netgi senatvės laikotarpyje. Filmas apie tai, kokia nūnai kasdienybė buvusio atkurtos valstybės vadovo, esančio pensijoje, bet iš tiesų niekada joje nesančio ir net neplanuojančio išeiti į pasyvesnį, atostoginį laiko praleidimo būdą. Ypač dabar, Rusijos karo prieš Ukrainą reikaluose.

Filmo partneris – Laisvės TV
Filmo „SENIS PRIE JŪROS“ peržiūra / Vytauto V. Landsbergio filmas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai