RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

VYTAUTO VALIAUS kūrybos paroda

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2022 m. rugsėjo 24 d. - 15:00
Kaina - €
Paroda baigėsi prieš 507 d.!
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Rugsėjo 24 dieną Angelų muziejuje-Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11) atidaroma VYTAUTO VALIAUS kūrybos paroda. Atidarymo renginys – 15 val. Parodą pristatys Saulius Valius.

PARODA VEIKS IKI LAPKRIČIO 30 D.

VYTAUTAS VALIUS (1930–2004) Lietuvos dailininkas-grafikas, tapytojas, nacionalinės premijos laureatas, kurio kūryboje atsispindi tiek lietuvių liaudies meno bruožai, tiek ir šiuolaikinio meno principai.

V. Valius atsiremia į liaudies meno tradiciją ir šiuolaikinio meno principus. Nuolatinis gilesnės prasmės ieškojimas – žmogaus būtyje, istoriniuose sukrėtimuose ar kosminėje pasaulio struktūroje – skatina dailininką siekti talpesnių apibendrintų simbolių ir jo asociatyviam mąstymui paklusnios, ypač išradingos mišrios technikos. Lyg savotiškas mūsų laikų alchemikas, V. Valius sudėtingais faktūrų ritmais, minkšta ir subtilia tonine moduliacija ir perėjimais kuria savo įdomų ir prieštaringą pasaulį – lyrišką ir dramatišką, kartais net monumentalų, trapų ir pilną patvaraus judėjimo.“– dailėtyrininkė Irena Geniušienė.
VYTAUTO VALIAUS kūrybos paroda
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai