RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Anykščių miesto šventė (2022) / Klasikinės muzikos koncertas „Pasaulio šokiai“

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2022 m. liepos 22 d. - 21:30
Kaina - €
Renginys vyko prieš 638 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Anykščių šventės metu, liepos 22 d., 21.30 val. kviečiame apsilankyti kultūros centre, kuriame jūsų lauks išskirtinis klasikinės muzikos koncertas „Pasaulio šokiai“ kartu su smuikininke Egle Valute (Lietuva, Kataras), gitaristu iš Barselonos Aitor Garcia Morata (Ispanija) ir pianiste Paulina Dūmanaite (fortepijonas, Lietuva, Ispanija).

Vakaro programoje skambės George Gershwin, Béla Bartók, Isaac Albéniz, Mario Castelnuovo-Tedesco, Maximo Diego Pujol, Ariel Ramírez, Balio Dvariono, Donato Bukausko ir kt. muzika.

Įėjimas laisvas!


Trumpai apie atlikėjus:

Aitor Garcia Morata – gitaristas iš Barselonos, pasižymintis šiltu skambesiu ir subtiliu išraiškingumu, kuris yra jo tapatybės bruožas. Dėl savo muzikos interpretavimo būdo jis pritraukia klausytoją į aplinką, kupiną įvairių tonų ir spalvų. Šie interpretaciniai niuansai yra priklausantys Katalonijos klasikinės gitaros mokyklos tradicijoms, kurias perėmė iš savo profesorių, garsių katalonų gitaristų Álex Garrobé ir Guillem-Pérez Quer. A.Garcia Morata yra kviečiamas koncertuoti bei vesti meistriškumo kursus visoje Europoje ir Kinijoje. Koncertavo Barselonos Licėjaus Teatrino salėje, „Miquel Llobet“ tarptautiniame gitaros festivalyje, „Fernando Sor“ tarptautiniame gitaros festivalyje, Palau Güell salėje, „La Guitarra de concert“ tarptautiniame festivalyje Barselonoje ir kt.

Paulina Dūmanaitė – pianistė iš Lietuvos gyvenanti Barselonoje. 2019 metais apdovanota Lietuvos Kultūros ministerijos Jaunojo muzikos atlikėjo premija ir taip pat, 2018 metais buvo išrinkta dalyvauti Ispanijos ambasados ir Ispanijos lietuvių bendruomenės organizuojamame projekte „100 Lietuvos veidų – sujunkime Lietuvą!“, kuris vyko Vilniuje, ir kuriame buvo skelbiami žmonės labiausiai garsinantys Lietuvą Ispanijoje.

Eglė Valutė – griežti smuiku pradėjo būdama šešerių metų. O būdama dešimties pradėjo aktyviai dalyvauti tarptautiniuose festivaliuose bei konkursuose, todėl yra daugelio jų laureatė. Aktyviai dalyvauja prof. Zakhar Bron, Christian Altenburger, Marianne Piketty, Galinos Turchaninovos, Petru Munteanu meistriškumo kursuose. Iki 2010 m. buvo Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondo mokiniams stipendininkė. 2014 m. SYLFF Tokyo Fondo stipendininkė. 2015 m. kaip orkestro dalyvė koncertavo kartu su žymiuoju Kremerata Baltica orkestru (men. vad. Gidon Kremer) Vokietijos ture. 2015 metais po birželio mėnesio laimėtų perklausų Miunchene bei Dohoje tapo Kataro Filharmonijos Orkestro nare.
Anykščių miesto šventė (2022) / Klasikinės muzikos koncertas „Pasaulio šokiai“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai