RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Festivalis „Muzikos savaitgaliai Anykščiuose“ / A. Dūkšaitės ir I. Daniulio koncertas

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2022 m. liepos 8 d. - 18:00
Kaina 2 €
Renginys vyko prieš 631 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Dešimtasis, jau tradicija tapęs festivalis MUZIKOS SAVAITGALIAI ANYKŠČIUOSE savo sezoną pradės AKORDEONO ir KLARNETO garsais. Šiuo neįprastu instrumentų deriniu ausis džiugins akordeonistė AGNĖ DŪKŠTAITĖ ir klarnetininkas IGNAS DANIULIS.

Koncerto programa siekia įvairiais rakursais atspindėti šio, retai lietuvoje girdimo, instrumentų derinio savybes: tembrinę ir dinaminę įvairovę, bei kartais kone identiškus sąskambius. O galiausiai šiuos instrumentus suvienija oras. Programą sudaro XX a. pab. – XXI a. pradžios kūriniai, skambės Witold Lutosławski, Leszek Kołodziejski, Ástor Piazzolla.

Koncertas vyks PENKTADIENĮ, liepos 8 d., Angelų muziejuje-Sakralinio meno centre  (Vilniaus g. 11 Anykščiai).

BILIETO KAINA: 2 EUR

Agnė Dūkštaitė
– jaunosios kartos akordeonistė, koncertuojanti kaip solistė ir su įvairiais ansambliais. Šiuo metu Agnė dirba Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektore, taip pat rengia meno doktorantūros projektą, kuriuo siekia atskleisti aktualų, aukščiausio meninio lygio akordeono repertuarą bei gilinasi į garso valdymo dumplėmis ypatumus. Viena pagrindinių veiklos sričių – naujų premjerų atlikimas bei kita kamerinių ansamblių veikla Lietuvoje ir užsienyje. Atlikėja stažavosi žymių akordeono atlikėjų Iñaki Alberdi (Baskų aukštoji muzikos mokykla, Ispanija) bei Janne Rättyä (Graco muzikos ir teatro universitetas, Austrija) akordeono klasėse, yra baigusi magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Ignas Daniulis
– profesionalus klarnetininkas ir pedagogas, ilgiau kaip šešis metus dirbantis profesionaliuose orkestruose Lietuvoje. Bakalauro ir magistro laipsnius Ignas įgijo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, taip pat tobulinosi Sibelijaus akademijoje Suomijoje. Ignas aktyviai koncertuoja su kameriniais ansambliais, dalyvauja tarptautiniuose ir respublikiniuose konkursuose, nuolat tobulinasi meistriškumo kursuose.
Festivalis „Muzikos savaitgaliai Anykščiuose“ / A. Dūkšaitės ir I. Daniulio koncertas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai