RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Miško maudynės Šimonių girioje su Linu Staliūnu

Šimonių giria
Šimonių giria ▶
Anykščių ir Kupiškio rajonai
2022 m. birželio 3 d. - 17:00
Kaina 15 €
Renginys vyko prieš 683 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Kviečiame patirti vasariškas miško maudynes Šimonių girioje, kartu su sertifikuotu miško maudyniu gidu Linu Staliūnu.

Miško maudynės - tai iš Japonijos kilusi mokslu paremta sveikatinimo praktika (jap. "Shinrin-yoku", kur "Shinrin" - miškas, "yoku" - vonia), kurios metu, per pojūčius yra tyrinėjamas miškas. Maudomasi netiesiogiai vandens telkinyje, tačiau miško atmosferoje, kuomet miškas yra pajuntamas visomis juslėmis. Tai lėtas buvimas miške, patiriant jį per regėjimą, klausą, skonį, uoslę ir lytėjimą. Užsiėmimo metu yra atliekami tam tikri pratimai-kvietimai, kurių pagalba atsipalaiduojama, pailsima, mezgamas ryšys su savimi, aplinka. Yra įrodyta, kad po miško maudynių sumažėja streso lygis, nerimas, pagerėja nuotaika, miegas, stiprėja imuninės sistemos funkcija.

Miško maudynes ves Linas Staliūnas - Raseinių aplinkos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas, sertifikuotas miško maudynių gidas (tarptautinis Miško terapijos institutas (Forest Therapy Institute), Forest Therapy Hub), vienas iš Miško terapijos ir edukacijos centro Lietuvoje steigėjų.

Trukmė: 2,5 val.

Kaina: 15 eur. žmogui

Susitikimo vieta: Mikierių girininkija (Mikierių kaimas)

Kaip pasiruošti:

Svarbu patogi, tinkama apranga miškui, atsižvelgiant į oro sąlygas. Miško maudynės - lėta, atpalaiduojanti praktika, todėl rekomenduojama apsirengti, apsiauti šilčiau nei įprastai einate į žygį. Jei lytų - atitinkama apranga nuo lietaus, skėtis. Pasiimti atsigerti, priemones nuo erkių, pledą, kilimėlį ar kt. atsisėdimui, atsigulimui galima savo nuožiūra.

REGISTRACIJA: https://forms.gle/NGSnGh6ATWvdrAzq8
Miško maudynės Šimonių girioje su Linu Staliūnu
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai