RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Domicelės Tarabildienės 110 - ajam jubiliejui atminti personalinė fotografijų paroda „Kita kūrybos pusė“

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2022 m. gegužės 19 d. - 17:30
Kaina - €
Paroda baigėsi prieš 665 d.!
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Angelų muziejuje-Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11, Anykščiai) atidaryta paroda „DOMICELĖ TARABILDIENĖ. KITA KŪRYBOS PUSĖ“, kuria pažymima iš Anykščių krašto kilusios garsios dailininkės gimimo 110-ečio sukaktis. Parodoje pristatomos palyginti neseniai atskleistos, Anykščiuose dar nedemonstruotos D. Tarabildienės fotografijos ir fotografika iš Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus fondų.

Parodoje eksponuojamos fotografijos, kuriose užfiksuotas Kauno meno mokyklos mokinių gyvenimas, kelionių ir studijų Paryžiuje momentai, lietuviško kaimo ir didmiesčių vaizdai. Didelę nuotraukų dalį sudaro autoportretai ir aktai, kuriuose pagrindinis modelis buvo pati menininkė!

Fotografijose ir begaline fantazija pribloškiančiuose fotomontažuose dailininkė įkūnijo daugybę pavidalų: ji ir kukli kaimo mergina, ir skulptūriškas modelis, ir fatališka moteris – viliojanti saloninė gražuolė. Režisuodama, eksperimentuodama su šviesa, veidrodžiais, pasitelkdama montažą ir kitas technines gudrybes, menininkė atsiskleidė kaip drąsi ir moderni savo laikmečio asmenybė.

Gegužės 19 d., ketvirtadienį, 17.30 val. parodą atidarys dailės istorikė, Vilniaus dailės akademijos profesorė, humanitarinių mokslų daktarė Giedrė Jankevičiūtė.
Domicelės Tarabildienės 110 - ajam jubiliejui atminti personalinė fotografijų paroda „Kita kūrybos pusė“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai