RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Nerijaus Maliukevičiaus atvira pamoka „Tiesa ir melas šiuolaikinėse medijose“

Virtuali kultūra
Virtuali kultūra ▶
Internetas
2022 m. kovo 9 d. - 12:30
Kaina - €
Renginys vyko prieš 771 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Kovo 9 d. – Nerijaus Maliukevičiaus atvira pamoka „Tiesa ir melas šiuolaikinėse medijose

Rusijai užpuolus Ukrainą skęstame didžiuliame informacijos sraute. Kaip atskirti, kur tiesa, o kur – melas? Kokios propagandos technikos naudojamos informaciniame kare? Kaip apsisaugoti nuo manipuliacijų?

Į šiuos klausimus kovo 9 d. rengiamoje atviroje pamokoje „Tiesa ir melas šiuolaikinėse medijose“ atsakys Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas dr. Nerijus Maliukevičius.

Dr. N. Maliukevičiaus tyrinėjimų sritis – informacinis karas, strateginė komunikacija, konfliktų valdymas ir Rusijos politika. Jis yra dviejų knygų apie Rusijos informacinio karo strategijas autorius. Daktaro disertacijoje daugiausia dėmesio skyrė Rusijos informacijos geopolitikos potencialui ir jos sklaidai Lietuvoje.

Tai jau trečioji pamoka iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inicijuoto atvirų pamokų ciklo, skirto Lietuvos mokinius supažindinti su Ukrainos istorija, bendrais Lietuvos ir Ukrainos ryšiais, didvyriškai su Rusijos agresija kovojančios šalies situacija ir karo iškeltais iššūkiais, tokiais kaip dezinformacija, krašto apsauga, psichologinė sveikata ir kt.

Atvirų pamokų ciklą rengia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su partneriais – Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka ir Lietuvos nacionaline UNESCO komisija.

Kovo 9 d. pamoka bus tiesiogiai transliuojama Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos „Youtube“ kanalu nuo 12:30, trukmė – 45 min. Pamokos nuoroda: https://www.youtube.com/watch?v=JtjkjKPNMz0

Mokykloms nebūtina koreguoti pamokų tvarkaraščius ir jungtis prie pamokos jos transliacijos metu. Visų pamokų įrašai skelbiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos „Youtube“ paskyroje https://www.youtube.com/channel/UCHxFzyS1l3eAxn-gXT4BHbQ.

Įrašytas pamokas bus galima su moksleiviais peržiūrėti per artimiausias istorijos, dorinio ugdymo ar kitų dalykų pamokas, klasės valandėles.
Nerijaus Maliukevičiaus atvira pamoka „Tiesa ir melas šiuolaikinėse medijose“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai